Brüsszel, az utolsó rohamban még átjátszaná a hatalmat, a liberális bevándorlás támogató civil szervezetek kezére

Képtalálat a következőre: „civil brüsszel”

Ellenállóként, a magyar kormány egyik legjelentősebb kritikusaként és célpontjaként mutatja be a Politico brüsszeli kiadása Pardavi Mártát

A lap idén is huszonnyolcas listába gyűjtötte azokat a személyiségeket, akik 2019-ben formálják majd Európát, és hazánkból a Magyar Helsinki Bizottság vezetőjére esett a választásuk. A lista egyébként izgalmas, Herbert Kickl osztrák és Matteo Salvini olasz belügyminiszter is ráfért, Németországból pedig arra a török aktivistára esett a választásuk, aki újradefiniálná a németség mibenlétét. Pardavi esetében némi aránytévesztésre gyanakodhatnánk, de úgy tűnik, hogy a tűzhöz igen közel lévő Politico nagyon is ráérzett valamire.

Az Európai Parlament mostanában sokat emlegetett belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága, azaz a LIBE jövő héten szavaz arról a jelentéstervezetről, amely az uniós alapjogok megsértése miatt eljárás alá vont uniós tagállamoknak járó források egy részét a „demokráciát segítő” civil szervezetek (NGO-k) támogatására csoportosítaná át.

Képtalálat a következőre: „civil brüsszel”

Nem túl váratlan módon a jelentés szerzője Judith Sargentini frakciótársa, a svéd zöldpárti Bodil Valero, akinek egyik fő törekvése a legális migrációs útvonalak megteremtése.

A minden ízében a brüsszeli liberálisok gondolatvilágát tükröző javaslat szerint a következő hétéves uniós büdzséből egymilliárd eurót kellene átcsoportosítani az uniós értékek védelmére, és ennek legalább negyven százalékát a civil szervezeteknek kellene adni, hogy hatékonyan küzdjenek a „pluralista, demokratikus, nyitott és inkluzív társadalomért”.

Figyelembe véve, Valero és eszmetársai milyen elánnal üldözik a velük egyet nem értőket, és hogyan dobják félre a demokráciát és saját szabályaikat a magasabb rendű célok érdekében – Sargentini-jelentés, migránsvízumok –, a hangsúly alighanem a nyitottságon és a befogadáson van.

A terv egyszerű: a különböző, Soros által támogatott civil szervezetek és jogvédők jelentéseire alapozva meghatározzák, mely tagállamoktól kell pénzt elvenni, hogy odaadják… na kiknek? Természetesen a Soros által támogatott civil szervezeteknek és jogvédőknek.

Teljesen világos, hogy a Sargentini-jelentés koncepciós per volt, akik megszavazták, aligha fáradtak a végigolvasásával, hiszen úgyis csak egy összetekert papírköteg kellett, amivel Orbán Viktort üthetik. Amire most készülnek Brüsszelben, az nem a demokrácia védelme, hanem a bevándorláspárti civilek totális hatalmának megteremtése.

Civilnek lenni önmagában nem érték számukra. A jó civil csak az, aki a többiekkel együtt harcol azért, hogy lecseréljék az európai népességet, aki – Alain de Benoist francia filozófust idézve – fegyvert csinál az emberi jogokból, hogy megbüntesse azokat, akik nem követik a liberális doktrínát. Hiszen európai – és nem hivatásos! – civilek a nemzetközi Identitás Generáció aktivistái is, akik tavaly az embercsempész NGO-k ellen léptek fel a Földközi-tengeren, mégse siet segítségükre a Helsinki Bizottság vagy Frans Timmermans, amikor vezetőik autóját felgyújtják vagy halálos fenyegetéseket írnak a lakásuk ajtajára.

Persze Valero, Sargentini és az egész csapat tudja, hogy az európai emberek elárulásáért meg fognak fizetni az EP-választásokon. Addig viszont egy utolsó rohammal minél több ilyen aljasságot keresztül akarnak verni az uniós döntéshozatalon.

Sietnek, hiszen a jelenlegi Európai Parlament és a Bizottság napjai is meg vannak számlálva. Jövő májusban ugyanis az emberek dönteni fognak: a Soros-civilek és liberális jogvédők Európájában, vagy a nemzetek Európájában akarnak élni.

Őry Mariann