Brit jelentés: ami ma a keresztényekkel történik, az népirtás

Több millió keresztényről beszélünk.

A brit külügyminisztérium által csütörtökön közzétett jelentés szerint kvázi népirtás az, amin a közel-keleti keresztények keresztülmennek.

A térségben több millió keresztényt űztek el otthonukból, akik menekülésre kényszerültek. Ennek következtében gyakorlatilag épp a kereszténység bölcsőjéből tűnhet el a vallás.

A jelentésben foglalt adatok alapján a kereszténység ma az egyik legüldözöttebb vallás a világon – főként a muszlim többségű országokban, Közel-Keleten és Észak-Afrikában van a legrosszabb soruk a keresztényeknek.

Leginkább olyan országokban vannak veszélyben a keresztény hívek, mint Szíria, Irak, Egyiptom, Nigéria, de nem túl biztonságos hely számukra a Fülöp-szigetek, valamint India sem.

Fotó: AFP

Mintegy 50 országban üldözik a keresztényeket, összesen több mint 245 millió főt, és az áldozatok száma évről évre átlagosan 30 millió fővel nő.

A jelentés nem sokkal a Srí Lanka-i terrortámadást követően került közzétételre, ahol több mint 250-en vesztették életüket, további 500-an pedig megsérültek. A robbantók a keresztény templomokat és szállodákat célozták meg. A tervek szerint a brit külügy a Srí Lanka-i robbantásokról is jelentést fog írni.