Börtönbe került egy kalauz, akit egy utas vert össze 

A vasutasra a Nyugati pályaudvar és Debrecen között közlekedő vonaton rontottak rá (képünk illusztráció) / Fotó: Getty Images

Bűnözőként bántak egy kalauzzal.

Minden harmadik nap összeverik a MÁV munkatársait a vonatokon, akiknek elege lett ebből, így testkamerát követelnek munkájukhoz: a MÁV megígérte, kipróbálják.

Az új módszer bevezetése segíthetne elkerülni az olyan támadásokat, amilyennek a Nyugati Pályaudvar és Debrecen között közlekedő vonaton dolgozó, neve elhallgatását kérő kalauz esett áldozatul – írja a Blikk.

A vasutasra a Nyugati pályaudvar és Debrecen között közlekedő vonaton rontottak rá (képünk illusztráció) / Fotó: Getty Images

A férfit a támadás után bevitték a XVIII. kerületi kapitányságra: elvették a telefonját, aztán 5 órára bezárták egy cellába.

– Ujjlenyomatot vettek, lefényképeztek, vagyis rabosítottak, holott rám támadtak, és csupán magamat és a munkaeszközeimet védtem – mesélte.

Csak másfél hónap után szüntette meg az ügyészség a jegyvizsgáló gyanúsítását, később emelett megállapították, hogy jégsértően jártak el a rendőrök.

Halasi Zotlán, a VDSZSZ Szolidaritás elnöke értetlenül áll a történtek előtt. Hisz a jegyvizsgálók bántalmazása nem ismeretlen a rendőrök előtt sem: évente mintegy százszor támadják meg munka közben a munkatársaikat.

– Egy másik kollégánk most is kórházban van, olyan súlyosak a sérülései, de őt legalább nem gyanúsítják semmivel a hatóságok. Most pedig ígéretet kaptunk a MÁV Start vezetésétől, hogy esetleg testkamerát kaphatnának a jövőben.

Forrás