Bono az Európai Parlamentben: Fantasztikus, hogy Európa összeolvad Afrikával, ezentúl minden koncerten EU zászlót lengetünk

Az U2 legújabb turnéja előtt Bono, az U2 frontembere és társalapítója egy cikkel jelentkezett a német Frankfurter Allgemeine lapban.

Bono a cikkben, amely alapvetően egy “szerelmes levél az EU-nak”, szigorúan bírálja a nacionalistákat és a “szélsőségeseket”. És ezzel egyidejűleg bejelentette, hogy a zenekar minden koncertjén az EU-zászlót fogja lobogtatni.

Bono-t néhány napja az Európai Parlamentbe is meghívták ahol kifejtette politikai nézeteit. Szerinte az emberek félnek a nacionalizmustól és izgatottan várják az internacionalizmust. Beszélt az afrikai népességrobbanásról is. Szerinte ez a legfantasztikusabb dolog a világon.

“Megértem az emberek nyugtalanságát az illegális bevándorlás kapcsán, de fantasztikus lehetőségeket látok a szomszédos kontinensen történtekben.” – jelentette ki.

Szerinte az Európaiaknak a testvéreiknek kell tekinteniük az afrikaiakat és együtt kell átvenniük a világ irányítását.

“Míg Amerika felsőbbrendűnek tekinti magát nekünk egy asztalhoz kell ülnünk Afrikával, egyenlőnek kell lennünk és át kell venni a világ irányítását” – mondta.

Szavait azzal zárta, hogy az Európai Uniónak együtt kell működnie Afrikával, hogy hatástalanítani tuja Donald Trumpot – írja a brit Express.

Sorossal pózolt a a belliberális média nagy kedvence, a megkopott tehetségű zenész, Bono.