Bombát küldtek egy rendőrkapitányságra Norvégiában


Házi készítésű robbanószerkezet érkezett csomagként Norvégiában egy rendőrkapitányságra, de a hatóságoknak sikerült hatástalanítaniuk a pokolgépet – jelentette be csütörtökön a norvég rendőrség.

A csomag szerda reggel érkezett az oslói rendőrségre. Egy ott dolgozónak lett gyanús a küldemény, azonnal kiürítették az épületet, majd sikeresen hatástalanították a robbanószerkezetet.

A rendőrség csütörtökön tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondták, hogy a robbanószerkezet valódi volt. A bomba a csomag kinyitásakor robbant volna.

A hatóságok szerint rendkívül súlyos, kifejezetten a rendőrséget célzó merénylet történt.

Jon Steven Hasseldal rendőrfőnök elmondta, hogy létrehoztak egy nyomozócsoportot, ami csak ezzel a merénylettel fog foglalkozni. Egyelőre még nincs gyanúsított a merénylet kapcsán.

“Ezt nem azért küldték, mert megakartak ijeszteni, hanem azért mert ártani akartak. Úgy gondolták, hogy amikor felrobban sok rendőr meg fog halni.”

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy több olyan intézkedést fognak hozni, ami megvédi a rendőrség dolgozóit, de részleteket nem árultak el ezzel kapcsolatban – írja a VG.

Kifejezetten ritka incidensnek számít az eset Norvégiában, ahol a rendőrséget nagy tisztelet övezi, és a rendőrök általában fegyvertelenül közlekednek az utcákon.


Like it? Share with your friends!

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük