Bizarr tudomány: Átlátszó! emberi szerveket hoztak létre német tudósok

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Átlátszó emberi szerveket alkottak német tudósok. Az új technológia megnyithatja az utat az emberi szervek háromdimenziós nyomtatása előtt.

Fotó: Pixabay

Ali Erturk, a müncheni Ludwig Maximilians Egyetem kutatója és munkatársai kifejlesztettek egy technikát, amely egy oldat segítségével átlátszóvá tesz szerveket, például az agyat vagy a veséket.

A szerveket ezután lézerekkel egy mikroszkópba szkennelték, ami lehetővé teszi a kutatók számára, hogy rögzítsék a szerv teljes felépítését, a véredényeket és az egyes kis sejteket is beleértve.

A modell használatával a kutatók kinyomtatják a szerv vázát, majd a 3D-s nyomtatót őssejtekkel töltik meg “tintaként”, amelyet a megfelelő helyre töltenek, hogy működő szerveket kapjanak.

A 3D-s nyomtatás az iparban már használt eljárás a pótalkatrészek vagy egyéb eszközök készítéséhez, Erturk szerint a fejlesztés nagy előrelépést jelent a technika orvosi célú alkalmazása felé.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel