Bill Gates szerint a mesterséges intelligencia olyan, hasonlóan veszélyes mint a nukleáris energia

Képtalálat a következőre: „bill gates AI”

Bill Gates a technológiát egyszerre tartotta biztatónak és veszélyesnek.

A Microsoft társalapítója a Stanford Egyetem emberközpontú mesterséges intelligencia szimpóziumán közölte, hogy a mesterséges intelligencia ereje hihetetlen és alapjaiban fogja megváltoztatni a társadalmat – jó és rossz értelemben egyaránt.

Képtalálat a következőre: „bill gates AI”

A menedzser hozzátette, hogy nem sok olyan technológia létezett a világon, amely éppúgy egyszerre biztató és veszélyes is volt, mint a mesterséges intelligencia.

Gates szerint ugyanez a kettősség jellemezte például a nukleáris energiát és a nukleáris fegyvereket, viszont a mesterséges intelligencia olyan gyorsan fejlődik, hogy az szabályozhatatlan.

Gates 3 óra 55 percnél lép színpadra

A redmondi konszern társalapítójának az az egyik legnagyobb félelme, hogy a technológia befolyásolhatja a háborúk megvívását. A menedzser hangsúlyozta, hogy a mesterséges intelligencia nagyon sok jó dologhoz is hozzájárulhat az emberiség szempontjából. Többek között lehetővé válhat a nagy adatmennyiségek kompetensebb és hatékonyabb kielemzése.

Az a mód, ahogy a technológia az adatokban mintákat ismer fel, értékes bepillantást tehet lehetővé a társadalomtudományokba, de hasznos lehet az oktatási rendszer és az egészségügyi szektor szempontjából, s alapjaiban megváltoztathatja azokat.

Március elején Gates a Redditen már kifejtette, hogy szerinte a legnagyobb veszélyt az emberiségre nézve a nemzetállamok és a terroristák részéről bevetett atombombák és biológiai fegyverek, valamint a járvány