Biden, teljesen hülyének nézi Putyint – Gyilkosozza, visszautasítja, fenyegeti és közben azt hiszi mégis leül vele egy asztalhoz

Biden, teljesen hülyének nézi Putyint – Gyilkosozza, visszautasítja, fenyegeti és közben azt hiszi mégis leül vele egy asztalhoz
A_CIKK_SZÖVEGÉNEK_FELOLVASÁSA
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Még egy ilyen elmebeteg elnöke nem volt Amerikának. Biden először le tömeg-gyilkosozza szemben álló nagyhatalom vezetőjét. Putyin, bölcs és erős emberhez méltón mégis béke jobbot kínál neki, hogy beszéljék ezt meg, mire Biden visszautasítja.

Azután mikor felsorakozik Ukrajna határán az orosz hadsereg, Biden kér tárgyalást. Putyin még bele is menne, fátylat borítva az előző sértésekre, erre Biden még a megbeszélés előtt bejelenti az Oroszország ellen újabb szankciókat. És akkor most csodálkozik, hogy Oroszország visszamondja a találkozót és mégsem áll vele szóba Putyin. Biden úgy viselkedik mint valami óvodás aki belehuppant az USA elnöki székébe.

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön aláírta a rendeletet, amely új szankciókat vezet be Oroszország ellen. Több mint 30 személyt és szervezetet céloznak meg. A Fehér Ház emellett közel tucatnyi moszkvai diplomatát is kiutasított – írja az RT.com.

Szankciókkal bünteti Oroszországot az Egyesült Államok elleni kibertámadások, köztük a 2020-as amerikai elnökválasztásba történt beavatkozások miatt Joe Biden kormánya. Célzott szankciókat vezetnek be több mint harminc orosz entitás ellen, és tíz orosz állampolgárt utasítanak ki az Egyesült Államokból.

Bidenék megtiltják az amerikai pénzügyi cégeknek, hogy rubel-alapú orosz kötvényekbe fektessenek. A Kreml következetesen tagadta, hogy megpróbált volna beleavatkozni a választásokba, amelyben Biden legyőzte Donald Trumpot.

Joe Biden kedden telefonon tárgyalt Vlagyimir Putyinnal. Ebben már jelezte, hogy határozottan fog fellépni az amerikai érdekek védelmében. Ugyanakkor azt is felvetette, hogy a két elnök személyesen is találkozzon egy harmadik országban. Az oroszok bejelentették, hogy egyelőre nem lesz ilyen találkozó.

Kreml: nem lesz Putyin-Biden-csúcs a közeljövőben

Nem lehet rövid határidővel megszervezni Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök találkozóját, a kérdés a tanulmányozás szakaszában tart – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön Moszkvában. A szóvivő Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerdai kijelentésére reagált, miszerint Biden azt javasolta Putyinnak, hogy a csúcsot az elkövetkező hetekben tartsák meg.

Peszkov közölte, hogy még a megvitatás stádiumában van az április 22-23-án videokonferencia formájában megtartandó klímacsúcson való orosz részvétel ügye is. Arra kérdésre válaszolva, hogy ez attól függ-e hogy Washington bevezet-e újabb szankciókat Moszkvával szemben, kijelentette: ez az államfő döntésétől függ majd.

Hozzátette, hogy az újabb amerikai büntetőintézkedések „semmilyen módon nem segítik elő” Putyin és Biden találkozóját.

Moszkvában bekérették az amerikai nagykövetet a szankciók kihirdetése után

Bekérette az orosz diplomáciai tárca a moszkvai amerikai nagykövetet a Washington által meghirdetett újabb szankciók után – jelentette be Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Oroszország külügyminisztériumába meghívták az amerikai nagykövetet. További információt önökkel a megbeszélés után osztunk meg, amely az amerikai fél számára nehéz lesz.”

„Az efféle agresszív magatartás kétségtelenül határozott visszautasításban fog részesülni, a szankciókra adandó válasz elkerülhetetlen lesz” – mondta.

Peszkov leszögezte, hogy Moszkva ugyanúgy mint eddig, „az összes szankciótörekvést elítéli”, és törvénysértőnek tartja az amerikai intézkedéseket. Emlékeztett rá, hogy továbbra is érvényes a kölcsönösség elve, és kilátásba helyezte, hogy Oroszország az érdekeinek megfelelő ellenlépéseket fog tenni.

Moszkva kemény választ ígér Biden szankcióira

Bekérette az orosz diplomáciai tárca a moszkvai amerikai nagykövetet a Washington által meghirdetett újabb szankciók után – jelentette be Marija Zaharova külügyi szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján.Zaharova szerint Washingtonnak tudnia kell, hogy a kétoldalú kapcsolatok megromlásának az árát meg kell fizetni.

A szóvivő a történtek miatt Washingtonra hárította a felelősséget. Elmondta, hogy John Sullivan, az Egyesült Államok moszkvai nagykövete a sajtótájékoztató idején már az orosz külügyminisztérium épületében tartózkodott.

K__AP20210312054.jpg

Oroszország külügyminisztériumába meghívták az amerikai nagykövetet. További információt önökkel a megbeszélés után osztunk meg, amely az amerikai fél számára nehéz lesz. Az efféle agresszív magatartás kétségtelenül határozott visszautasításban fog részesülni, a szankciókra adandó válasz elkerülhetetlen lesz – mondta Zaharova

Elmondta, hogy John Sullivan, az Egyesült Államok moszkvai nagykövete a sajtótájékoztató idején már az orosz külügyminisztérium épületében tartózkodott. Sullivan szerdán Dmitrij Usakov orosz elnöki külügyi tanácsadótól is meghívást kapott. A RIA Novosztyi hírügynökség a külügyminisztériumra hivatkozva azt írta: a tárgyaláson elhangzott az a figyelmeztetés, hogy ha az amerikai fél Joe Biden elnöknek a kapcsolatok javítására vonatkozó kijelentése után barátságtalan lépéseket tesz szankciók formájában, az orosz fél a leghatározottabb módon fog reagálni.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön, még a büntetőintézkedések kihirdetése előtt leszögezte, hogy Moszkva ugyanúgy mint eddig, az összes szankciótörekvést elítéli, és törvénysértőnek tartja az effajta amerikai lépéseket. Emlékeztetett rá, hogy továbbra is érvényes a kölcsönösség elve, és kilátásba helyezte, hogy Oroszország az érdekeinek megfelelő ellenlépéseket fog tenni. Peszkov szerint a szankciók semmilyen módon nem segítik elő Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnöknek az utóbbi által kezdeményezett találkozóját. Arról, hogy ezek meghiúsítanák-e a csúcsot, a szóvivő szerint a két elnöknek kell határoznia. Biden csütörtökön bejelentette, hogy pénzügyi szankciókat léptet életbe Oroszország ellen, és kiutasít az országból tíz orosz diplomatát, a Moszkva részéről érkezett kibertámadásokra és az amerikai elnökválasztásokba történt orosz beavatkozásra válaszul.

Zaharova sajtótájékoztatóján más témákról szólva kifejezte reményét, hogy Ankara meghallotta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Ukrajnával kapcsolatos figyelmeztetését. Lavrov hétfőn Kairóban kijelentette:

Minden felelősségteljes országnak, amellyel kapcsolatban állunk – Törökország egyike ezeknek – határozottan azt tanácsoljuk, hogy elemezzék a helyzetet, a kijevi rezsim folyamatos harcias kijelentéseit, és óva intjük őket attól, hogy szítsák ezt a militarista hangulatot.

Zaharova szerint az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások eltántorítják Kijevet az ukrajnai rendezés alapjául szolgáló, az ENSZ Biztonsági Tanácsa által is jóváhagyott minszki megállapodások végrehajtásától.

Forrás …

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Oszd meg a cikket ismerőseiddel