Bezzeg Románia: Azért kell bezárni egy gyárat mert a munkások ellopták a munkaeszközöket 

Hihetetlen, de a romániai rögvalóságot tökéletesen illusztráló történetre derült fény Temes megyében: egy németek által létrehozott, majd egy hongkongi cégnek eladott autóalkatrész-gyárnak azért kellett bezárnia, mert a munkások elloptak egy csomó munkaeszközt, és egyszerűen eladták őket ócskavasnak.

A Temesvár közelében található Temesremetén még 2016-ban nyitotta meg a német Heyform Bramsche GMBH a gyárat, amely a Volkswagen csoport tagjai számára gyártott alkatrészeket. A 200 munkást foglalkoztató üzemet aztán 2017-ben megvette a hongkongi G&L Automotive Components Holding Limited.

Amely azonban nem sokáig működtette: 2018-ban bezárta.

Mivel a szélnek eresztett munkások beperelték, hogy fizesse ki számukra a beígért végkielégítést, a konfliktus az igazságszolgáltatás elé került. Mostanra pedig kiderült, miért is kellett lehúzni a rolót.

Nos, mint a bírósági iratokból kiderül, a cégnek azért kellett bezárnia, mert nem tudta időben és a megfelelő minőségben leszállítani a megrendelt alkatrészeket.

Az ok: a munkások elloptak egy csomó öntőformát, amit egyszerűen eladtak az ócskavastelepen. És nem kispályáztak: Lamborghini-öntőformákat emeltek el, és vittek nemes egyszerűséggel az ócskavas-lerakatba. Mint kiderült, négy, alumíniumból készült öntőformáról van szó.

A cég szerint ezzel 200 000 eurós kért okoztak neki, ezért be is perelte az enyves kezű alkalmazottakat.

Ami persze biztosan nem vigasztalja azokat a szegény kőgazdag Lamborghini-ügyfeleket, akiknek emiatt csak késve tudták leszállítani a megrendelt sportkocsit.
Forrás: Foter.ro