Bevándorló diákok bántalmazták a tanárt, de mégis a tanárt rúgták ki, mert nem volt toleráns – videó!

Drámai jelenetek játszódtak le egy bécsi iskolában, ahol migráns diákok támadtak rá az egyik osztrák tanárra. A tanulók többször provokálták, és nekilökték a tanterem táblájának is. A felháborító eset után az iskola a tanárt rúgta ki, és nem az agresszív migránsokat – közölte a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az eset a bécsi Ottakring HTL nevű műszaki középiskolában történt.

A migráns diákok a tanárt körülvették, veréssel fenyegették, és közben az egészet levideózták.

Az egyik bevándorló diák elállta a tanár útját, aki többször is felszólította a felajzott tanulót, hogy hagyja el a termet. Amikor a diák ismételten fenyegető mozdulatot tett felé, leköpte, majd a tanuló nekilökte a táblának.

videofelvételekből az látszik, hogy a tanárt hosszú időn keresztül alázzák a migráns diákok.

Az eset hatalmas felháborodást váltott ki.

Külön Facebook-oldalt is létrehoztak, azt követelve többek között, hogy az agresszív diákokat büntessék meg, illetve, hogy az iskolaigazgató mondjon le.

A hozzászóló osztrák emberek szerint egyértelműen a migrációnak köszönhető, hogy ilyen állapotok uralkodnak az osztrák oktatásban. „Elég csak ránézni az arcukra. Többet nem mondok”,- írta valaki.

A hozzászólok egyértelműen kiállnak a tanár mellett. Szerintük nyilvánvaló, hogy az agresszív diákokat kellene eltávolítani az iskolából.

A bécsi oktatási központ szóvivője szerint amióta bevándorló tanulók vannak az iskolákban, egyáltalán nem egyedi, hogy bántalmazzák a tanárokat, de véleménye szerint egy tanárnak toleránsnak kell lennie ilyen esetben is.

Arról nincs hír, hogy a migráns diákok milyen büntetésre számíthatnak felháborító viselkedésükért.

Az osztrák politikai pártok is reagáltak:

Az FPÖ Osztrák Szabadságpárt nevelőtáborok felállítását szorgalmazza a problémás, erőszakoskodó diákok szocializálására.

Az Új Ausztria és Liberális Fórum nevű párt (NEOS) iskolai szociális segítőket szeretne minden iskolába, „konfliktuskezelésre”.

A jobbközép Osztrák Néppárt (ÖVP) a közlekedési szabályok elsajátításának kötelezővé tételéhez hasonlóan „erőszakellenes prevenciós oktatást” vezetne be a bécsi iskolákban.