Bestiális gyilkosság: Vonat elé lökött egy nyolc éves gyermeket egy afrikai férfi Frankfurtban

Szi­ré­názó rendőr- és men­tő­au­tók árasz­tot­ták el a frank­furti fő­pá­lya­ud­vart hétfő késő dél­előtt. A ha­tó­sá­gok meg­erő­sí­tet­ték, hogy egy nyolc­éves kisfiút lö­kött egy erit­reai férfi az ál­lo­má­son át­ha­ladó gyors­vo­nat elé. A gyer­mek éle­tét vesz­tette, az af­ri­kai mig­ránst őri­zetbe vet­ték. 

Később kiderült, hogy a férfi a gyermek anyját is a vonat elé lökte, azonban ő túlélte a brutális tettet, azonban később összeomlott. Az afrikai migráns egy harmadik embert is a sínekre akart lökni, azonban neki sikerült elhárítani a támadást.

Az áldozat édesanyja még el tudott menekülni a vágányra érkező InterCity Express (ICE) nagysebességű vonat elől, a kisfiú viszont a szerelvény alá került és szörnyethalt. A feltételezett elkövető egy 40 éves férfi, a rendőrség tájékoztatása szerint az afrikai Eritrea állampolgára.

A nyomozás első megállapításai szerint szándékosan lökhette a sínek közé a 40 éves nőt és gyermekét, és megpróbált letaszítani egy harmadik embert is, akinek sikerült elhárítania a támadást.

A sötét ruhát viselő támadó megpróbált elmenekülni, a pályaudvar közvetlen közelében járókelők üldözőbe vették, leteperték és átadták a rendőröknek. Emberölés és emberölés kísérletének gyanúja miatt indítottal eljárást ellene. Az eset délelőtt történt. Nincsenek arra utaló adatok, hogy a gyanúsított ismerte volna mindazokat, akikre rárontott.

A Hessischer Rundfunk (HR) közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, egy helikoptert is bevetettek, a mentők pedig 16 rohamkocsit irányítottak a Hessen tartományi nagyváros főpályaudvarához.

A Düsseldorfból érkező ICE vágányának peronján és a pályaudvar várócsarnokában drámai jelenetek játszódtak le, többen összeomlottak a történtek hatására és orvosi segítségre szorultak – áll a HR beszámolójában. L

július 20-án történt hasonló eset Németországban, az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Voerde vasútállomásán egy 28 éves, németországi születésű szerb férfi lökött vonat elé egy családanyát. A 34 éves nő életét vesztette, a feltételezett elkövető és az áldozat ebben az esetben sem ismerte egymást.

Forrás: MTI; Fotó: jungefreiheit.de