Bérgyilkosokkal akarták megöletni a venezuelai elnököt?

Bérgyilkosokat akart felfogadni a venezuelai ellenzék kabinetfőnöke – közölte a dél-amerikai ország tájékoztatási minisztere.

Az ellnök, Nicolas Maduro pedig úgy nyilatkozott, hogy egy ellene tervezett merényletet akadályoztak meg ügynökei azzal, hogy elfogták az ellenzéki vezető kollaboránsait.

„Guaido kabinetfőnökénél talált bizonyítékok vezettek el bennünket egy félkatonai kolumbiai egység vezetőjéhez, aki – és ezennel bejelentem – már a venezuelai igazságszolgáltatás kezében van, és aki e terrorista politika terméke.

A Rastrojos szervezet vezetője bizonyítékokat nyújtott át és nyilatkozott is arról, hogy ki bérelte őt fel, és miért hozták őt Venezuelába”– mondta a venezuelai elnök.

Guaidó kabinetfőnökét, Roberto Marrerot még szerda éjszaka vették őrizetbe, miután egy házkutatás során fegyvereket találtak otthonában. Az ellenzék szerint azonban a terhelő bizonyítékokat a hírszerzés helyezte el.

A tájékoztatási miniszter állítása szerint felvételekkel rendelkeznek arról, ahogy Marrero pénzt ad át egy terrorszervezet vezetőjének.

A magát januárban ideiglenes elnöknek kikiáltó Juan Guaido felesége a letartóztatást nevetséges próbálkozásnak nevezte, amivel Maduro az ellenzéket akarja megtörni.

„Világosak a céljaink, tudjuk, hogy mi az utunk, és ismerjük Maduro játszmáit, amivel megpróbál bennünket a végső célunktól eltéríteni. Most azonban egy olyan generációba ütközött, aki nem adja fel”– mondta Juan Guaidó felesége, Fabiana Rosales.

Az Egyesült Államok, az Amerikai Államok Szervezete, az ENSZ emberi jogi hivatala és az Európai Unió is elítélte Marreo letartóztatását.

Forrás