Bérelt autóval érkezett Ali a magyar határhoz tüntetni

Eddig azt hittük, hogy a migránsok szegények és csak egy jobb életre vágynak.

Megdőlni látszik az a mantra, amely szerint a migránsok szegények és ételre is alig futja nekik. A Ripost utánanézett, hogy kik is voltak azok a migránsok, akik múlt héten megjelentek a tompai határátkelőnél és tüntetni kezdtek azért, hogy a magyar hatóságok engedjék őket Németországba utazni.

A lap szerint a közösségi oldalakon ugyanezek a férfiak vidám tengerparti nyaralásra, kellemes kirándulásra emlékeztető posztokat tettek közzé az elmúlt hónapokban.

Ali például olyan élő videókat osztott meg a Facebook-oldalán, amelyekből kiderül, hogy még véletlenül sem gyalog, hanem autóval érkezett meg a Vajdaságba egy nappal a migránskaraván indulása előtt. Januárban pedig Görögországban élvezte az életet, ahol cigarettára és energiaitalra is futotta neki.

A. F. szintén ott volt Tompánál, ő a migránsokat elszállító egyik buszból posztolt. Decemberben viszont még Görögországból tett fel nyaralós képeket, haverjaival egy tengerparti étteremben élvezték a napsütést.

A Ripost egy harmadik férfi is lebuktatott, aki P. Englandnak nevezi magát, ő is nem sokkal a migránskaraván indulása előtt érkezett Görögországból.

Forrás