Bennünk dolgozik, minket irányít, mégsem vesszük észre, nem is tudunk róla

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A tudomány mára már bizonyította a tudatalatti létezését. A tudatalattit legjobban egy jéghegyhez lehet hasonlítani, ahol a vízből kiemelkedő rész az amiről tudunk, a víz alá merülő nagyobb rész pedig az, amiről nem is gondoljuk, hogy létezik.

tudatalatti pszichológiai fogalom; olyan aktív lélektani folyamatok jellemzője, amelyek nincsenek a tudat értelmi tevékenységének középpontjában, a háttérből azonban mégis hatnak a tudatos folyamatokra.

Wikipédia

Ez a hivatalos leírás ugyan magyarul van, de sikerült olyan tudományosan megfogalmazni, hogy a legtöbb ember nem is érti miről van szó. Érthető magyar nyelvre lefordítva így hangzik:

A tudatalatti nem más, mint viselkedésünket a háttérből irányító folyamat.

Mikor alszunk, vagy emésztünk, lélegzünk, vagy éppen dolgozik az immunrendszerünk, bele sem gondolunk, hogy az ezerféle létfenntartáshoz szükséges folyamatot nem a tudatos elménk, hanem a tudatalattink irányítja. Tudatos gondolkodásunkkal nem tudjuk meghatározni hogyan dobogjon a szívünk, hogyan gyógyúljon be egy seb, hogyan nőjön a körmünk. Ezen folyamatok irányítása észrevétlen, nem tudatos gondolataink által vezérelt folyamat.

Jó-jó, mondhatjuk, ezek bele vannak kódolva a sejtjeinkbe, ezek alapvető biológiai folyamatok, ezért minek foglalkozzunk vele. Igen ám, de a tudatalatti nem csak fizikai állapotunkat  irányítja, hanem érzéseinket is, ezen keresztül pedig befolyásolja cselekedeteinket.

Egy egyszerű példa

A férfiak ösztönösen vonzódnak azokhoz a nőkhöz, akiknek tág a pupillájuk. Ha egy nő érzelmileg érintve van és tetszik neki a férfi, akkor a pupillája kitágul. Ha ezzel szemben közömbös vagy érdektelen a számára, akkor jellemzően kisebb. A férfiak tudatosan már rég elfelejtették a szem üzenetét, de a tudatalattijuk mind a mai napig tisztában van vele, hogy egy kitágult pupillájú nőnél sokkal több esélyük van, így jobban is vonzódnak hozzájuk.


Ez a gyönyörű nő nem rád vár

A férfiak persze mit sem tudnak a tudatalatti munkájáról és fogalmuk sincs, hogy miért vonzódnak a tágabb pupillájú nőkhöz, még azt sem tudják, hogy a tág pupilla az, ami vonzza őket.

Nem olyan szép az arca, de megfog a tekintete

A tudatalatti úgy irányít, hogy nem is tudunk róla. Befolyásolja döntéseinket, érzelmeinket, gondolatainkat. Megmagyarázatlan cselekedeteink kiváltó oka a tudatalattiban keresendő.

Azért van egy jó hír is:   A tudatalattit lehet programozni.

Niemöller Martin (1892–1984), német protenstáns lelkész egy ideig tüdőrákban szenvedett, de rájött, hogyan ültesse a tökéletes egészség gondolatát a tudatalatti elmébe:

“Két vagy három alkalommal egy nap a testem és a lelkem nyugalmi állapotba helyezem: A lábaim teljesen nyugodtak, a lábaim ellazultak. Most a gyomrom izmai lazulnak el. A szívem csendesen ver, a légzésem nyugodt és ellazult. A fejem és az egész testem teljesen nyugodt és csendes. Öt perc múlva, amikor egy álmos állapotba kerülök, megismétlem: ‘Isten tervének tökéletessége bennem talál kifejeződésre. A tudatalattimat kitöltik a gondolatok, hogy teljesen egészséges vagyok. A képem isten előtt makulátlan.'”

Ennek a papnak sikerült meggyógyítania önmagát.

A tudatalattinkban vannak azok a régről származó, mára elfelejtett emlékek is, amelyek  meghatározzák viselkedésünket. (Félek a kutyáktól, nem tudok zárt helyen lenni, úszáskor nem tudom a fejem a víz alá tenni, félek a sötétben, tériszonyom van, valaki szimpatikus, vagy nem szimpatikus, és még rengeteg hasonló érzés.)

Ezeke a “megmagyarázhatatlan” érzések kihatnak cselekedeteinkre, viselkedésünkre. A tudatalatti programozásával szerencsére meg lehet változtatni életünket megkeserítő érzéseket.. A tudatalatti kitakarításával meg lehet szüntetni a szorongást, az önbizalom hiányát, és azokat a rossz beidegződéseket, amelyek nehezítik életünket.

Erre ma már sok módszer létezik. A sok módszer közül az utóbbi években Vianna Stibal által kidolgozott Theta Healing viszi a pálmát.  Rohamos terjedése mutatja, mennyire szükség van egy ilyen gyógymódra.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel