Belgiumban százával tűnnek el a kiskorú menekültek, senki nem tudja mi történik velük


Csak tavaly több mint 600 kísérő nélküli kiskorú menedékkérő tűnt el Belgiumban, nagyjából kétszer annyi, mint az ezt megelőző években. De ez a szám csak a jéghegy csúcsa, mivel a hivatalos adatok szerint már legalább egy évtizede évente több száz migráns gyermeknek veszik nyoma.

A belga lapértesülések arra nem terjednek ki, hogy az eltűnt gyermekek vajon hová kerülhettek. Feltehetően egy részük pedofilhálózatok, míg egy másik részük szervkereskedők, illetve rabszolgamunkásokkal dolgoztató bűnbandák karmai közé kerülhetett.

A belga sajtó által idézett hivatalos adatok szerint 2017-ben 618 kiskorú menedékkérőnek veszett nyoma Belgiumban, míg számuk 2016-ban “mindössze” 284 volt, 2015-ben pedig “csak” 277.

A Child Focus nevű gyermekvédelmi szervezet ugyanakkor arról számolt be, hogy ezek a számok csak a “jéghegy csúcsát” jelentik, a valós adatokat senki nem ismeri, nem tudni pontosan, hány kísérő nélküli kiskorú menedékkérő érkezett Európába, és közülük hányan tűntek el.

Hilde Vautmans belga európai parlamenti képviselő hangsúlyozta: “a belga gyerekek eltűnését 24 órán belül bejelentik, de a kiskorú migránsok esetében ez napokig, hetekig is eltarthat”.

A korábbiaknál több fiatalkorú migráns kerül a látóterünkbe, arról próbáljuk őket meggyőzni, hogy jöjjenek a központjainkba és nyújtsanak be menedékkérelmet. Ezek a fiatalok ennek dacára leggyakrabban megpróbálnak ismét elszökni, hogy egy másik országba menjenek”

– mondta az illetékes belga hatóságok egyik tisztségviselője.

 


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük