Belebetegedve és belefáradva az USA külpolitikájába, Németország Kína felé tolódik, mely tárt karokkal várja

Belebetegedve és belefáradva az USA külpolitikájába, Németország Kína felé tolódik, mely tárt karokkal várja. Németországnak elege lett az amerikai külpolitikából. Angela Merkel látogatása Oroszországban és Kínában ezt is tanúsítja.

2018. május 10-én a német kancellár, Merkel nyíltan is kimondta:
Európa már nem számíthat az Egyesült Államokra, hogy majd az megvédi. Az európai kontinensnek el kell kezdenie a “saját kezébe vennie sorsát.”

“Már nem létezik olyan, hogy az USA majd egyszerűen megvéd minket, Európának a sorsát a saját kezébe kell vennie. Ez a jövő legfontosabb feladata.”- ismételte meg Merkel egy beszédben, amit a francia Macron elnök köszöntésekor mondott.

Csütörtökön Kína már közölte, hogy szélesre tárja kapuit a német üzletek számára, miután szívélyes fogadtatásban részesítették Merkelt. Mindkét országnak közös érdeke, hogy visszaverjék Trump tervét, mellyel csapást akar mérni azon országokra, amiknek kereskedelmi töbletük van az USA-val szemben.

Úgy néz ki, hogy ahányszor csak Trump kinyitja a száját, az súlyosan érinti az európai és ázsiai gazdaságokat. – írja az RT News.

Németország a legnagyobb autóbeszállító az Egyesült Államokban az összes európai ország közül és Kína legnagyobb kereskedelmi partnere is a maga 179 milliárd dolláros tavalyi kereskedelmi mérlegével.