Az új bébicsősz robotot nevelheti is a gyerekeket a szülők helyett

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

068795416-e1534413631124.jpg

 

Könnyebb az elalvás egy óriásbabbal? A Somnox, a világ első alvást segítő robotja a légzés imitálásával képes optimalizálni a mi éjszakai légzésünket, így csökkenti a stresszt, és javít az alvásunk minőségén.

A szerkezeten különböző hangeffektek is beállíthatók, mint például szívverés, irányított meditáció vagy éppen egy kellemes altató dallam.

Julian Jagtenberg, a Somnox cég egyik alapítója szerint az óriásbabot használva mélyebb és pihentetőbb alvás érhető el, reggel pedig frissebben ébredünk, hiszen a robot az alvásunkat figyelve a megfelelő időben fog felébreszteni.

<a class="bluelink boldlink" target="_blank" rel="noopener" href="https://youtu.be/P6_HO2-ysOQ">https://youtu.be/P6_HO2-ysOQ</a>

„Jó reggelt! Hogy aludtál?” – kérdezi Cocotto, a labdára emlékeztető robot, melyet a Panasonic fejlesztői robotbébicsősznek szánnak, amivel a legidőigényesebb szülői feladatokat lehet megspórolni.

Például beprogramozhatjuk, hogy ágyba küldje gyermekünket alvásidőben, énekeljen neki, vagy épp beszélgessen vele. Sőt, Cocotto még a tanulásban is jó segítség lehet, ráadásul rendkívül édes arckifejezéseket tud vágni.

Úgy tűnik, Cocotto az első lépés a szülő-gyerek kapcsolatok digitalizálása felé.

További hasonló témák a digitális világból csütörtökönként 21.05-kor az M2 Petőfi TV-ben a KiberMa adásában.

Forrás

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel