Bajnai szerint természetes, hogy Soros a gazdasági világválság idején az OTP megtámadásával nyerészkedett

Nagyon tiszteli Soros Györgyöt (sic!) Bajnai Gordon – ez derült ki a Bajnai-kormány időszakáról szóló könyv bemutatóján. A volt kormányfő még abban sem lát kivetnivalót, hogy George Soros cége 2008 őszén, a gazdasági világválság idején megtámadta az OTP-t. A könyvbemutatón DK-s és MSZP-s politikusok is megjelentek. A közönség hangos tapssal jutalmazta a George Soros megfogalmazott pozitív véleményt.

„2008 őszén még gazdasági miniszterként néztünk szembe azzal a tőzsdei válsággal, ami a forintra és később a munkahelyekre is kiterjedt. És mi nem tudtuk, hogy ki áll ezek mögött a tőzsdei mechanizmusok mögött” – így emlékezett vissza Bajnai Gordon volt miniszterelnök arra, hogy a gazdasági válság évében hogyan támadta meg a zsidó spekuláns egyik pénzügyi alapja az OTP-részvényeket.

2008. október 9-én az OTP részvényei hirtelen 22 százalékot estek a zárás előtti percekben.

Később kiderült, hogy George Soros londoni székhelyű cége több mint háromszázezer OTP részvényt zúdított a piacra, a banki papírok értéke zuhanni kezdett, a zsidó pedig több százezer dollárt keresett az ügyleten.

A volt miniszterelnök szerint

az ilyen típusú árfolyam-manipuláció természetes dolog.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete viszont félmilliárdos bírságot szabott ki Soros cégére, miután megállapították, hogy a cég a jogszabályokat megszegve avatkozott bele a piaci folyamatokba Magyarországon.

Bajnai Gordon mindezek után úgy fogalmazott,

nagyon tiszteli Soros “Györgyöt”.

Kijelentését a közönség – amelynek soraiban DK-s és MSZP-s politikusok is ültek – hangos tapssal jutalmazta.

Bajnai Gordon 2009-en tavaszán lett az MSZP-SZDSZ-kormány miniszterelnöke. Beiktatása utáni elhíresült beszédében megszorításokat ígért, amelyeket be is váltott. 2013-ban ismét ezzel a jelmondattal kampányolt, akkor már az Együtt nevű párt elnökeként. Pártja 2014-ben csatlakozott az Összefogás elnevezésű baloldali pártszövetséghez. Az ötpárti összefogás elbukta a választást, az uniós voksolásra pedig már ismét külön készültek.

(Híradó javítva, Kuruc nyomán)

 

Forrás