Azt követelik, a Halloween-t nyilvánítsák LMBTQ ünneppé

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

„A Halloweent is újraértelmezték a hős haladárok, az LGBTQ Nation tanúsága szerint a következőképpen: 

Mivel a feketéknek ott van a Kwanzaa, az íreknek pedig a Szent Patrik nap, talán nemsokára a Halloweent hivatalosan is elismerik a melegek ünnepeként.

Hogy erre mi szükség, az megint nem világos, ráadásul ennek az ünnepnek soha semmi köze nem volt a nemi identitás kérdéséhez. De a bicikli túltolásában legalább most sem maradtak le a fejlődés harcosai. 

Képtalálat a következőre: „helloween lmbtq”

Úgy gondolják, hogy az ünnep nem az ingyen édességeknek, hanem a melegeknek köszönheti a népszerűségét. Az LGBTQ Nation proaganda-portálon megjelent cikk szerzője szerint egyenesen a Pride fesztiválokkal vetekszik a Halloween, mint homoszexuális ünnep. Sőt!

A „meleg kultúrának” az 1970-es évek óta állítása szerint olyan befolyása van az ünnepre, hogy még könyvet is írt róla egy antropológus, melyben a Halloweent kifejezetten az ő ünnepükként mutatja be. Ennek oka az lehet, hogy a jelmezbe öltözés évente egyszer lehetőséget biztosít azoknak az LMBTQ embereknek, akik még nem „bújtak elő”, azaz nem vállalták még fel nyilvánosan szexuális orientációjukat vagy identitásukat:

ilyenkor a férfiak öltözhetnek nőnek, a nők férfiaknak és a hagyományos nemi szerepektől eltérő maskarát is magukra ölthetnek.

A cikk zárása kifejezetten érdekes: a szerző kifejezi abbéli reményét, hogy mivel a feketéknek az ünnepe a Kwanzaa, az írek ünnepe a Szent Patrik nap, esetleg a jövőben a Halloween lehetne a homoszexuálisok hivatalos ünnepe. Nem egészen értjük: ilyen könnyen összemosható a rassz, a nemzetiség és a szexuális orientáció?

LGBTQ Nation, 2018. október 31.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel