Azonnal meghalt a csecsemő, akinek anyja egy buliból hazaérve részegen elaludt rajta

Két év négy hónap börtönt kapott a gondatlan anya.

Pénteken ítélet született annak a walesi nőnek az ügyében, akinek egy átbulizott éjszakája gyermeke életébe került. A 26 éves Marina Tilby a walesi New Quayben 2017 márciusában egy bárban szórakozott, és nővére mellett érthetetlen módon vele volt alig négyhetes babája, Darien is.

Később a csecsemő, a nővére és két férfival egy lakókocsiban folytatta volna a bulizást, ám mire odaértek, mindannyian kidőltek. Marina azonban olyan részeg volt, hogy véletlen a kisbabájára feküdt és elaludt.

A kis Darien egy idő után már nem lélegzett, és az időközben kiérkező mentők már eszméletlen állapotban találtak rá, miközben a szájából vér szivárgott. A babát hiába szállították kórházba, már nem tudtak rajta segíteni, míg anyját egy és negyed órán keresztül felébreszteni sem tudták.

Az orvosszakértői vélemény szerint a baba halálát szívroham okozta, de az nem bizonyítható egyértelműen, hogy attól vesztette életét, hogy az anyja ráfeküdt, vagy esetleg hirtelen csecsemőhalál szindróma vitte el.

A bíró Marina Tilby-t két év négy hónapra ítélte azzal az indoklással, hogy ha esetleg nem is közvetlenül ő okozta a gyerek halálát, egy anya felelőssége és kötelessége, hogy gondoskodjon gyermeke biztonságáról és gondozásáról, és ő részegsége miatt ezt a feladatot nem volt képes ellátni.

Azt nem lehet tudni, hogy Darien életét megmenthették volna-e, ha esetleg hamarabb érkezik a lakókocsihoz a segítség.