Az volt a bűnük, hogy fehér férfinek születtek – az új Ieszbi igazgatónő rögtön kirúgta őket

A J. Walter Thompson London (JWT) cégtől azért kellett távozniuk a szóban forgó fehér férfiaknak, mert a cég “sokszínűsítésbe” kezdett. A cég jelenleg rasszizmus és szexizmus miatt is munkaügyi per elébe néz – írja a Daily Mail.

Az ügy kiindulópontja, hogy a társaság nemrégiben felvett egy új kreatív igazgatót Jo Wallace személyében. Az új vezető a bemutatkozó beszédében elmondta, hogy ő egyébként leszbikus, és szeretné megváltoztatni a cég hírnevét, amely jelenleg igen rossz, mert túl sok fehér férfit alkalmaznak. A konferenciát alapból azért hívták össze, hogy az új vezető felvázolja a sokszínűsítési törekvéseket.

Jo Wallace.

A megbeszélés után odament öt fehér férfi alkalmazott Wallace-hoz, hogy megkérdezzék, mit jelent mindez a saját karrierjüket tekintve. Hamarosan mind az öt férfit elbocsátották a cégtől.

Keresztes hadjárat

A JWT honlapja szerint Jo Wallace “a női sikeresség kérlelhetetlen bajnoka” aki folytatja

keresztes hadjáratát a kreatív iparágak fehér, kiváltságos férfijainak status quója ellen.”

Az ügyben a The Times című brit lap megkérdezte a JWT néhány alkalmazottját. Egy, a neve elhallgatását kérő alkalmazott szerint ez az eset azt jelenti, hogy

a rasszizmus egyik formája helyett egy másikat használtunk ahhoz, hogy sokszínűbbé tegyük a céget.”

Az egyik forrás szerint

ha valamelyikünk azzal jönne elő, hogy tisztítsuk meg a JWT-t a fiatal, fekete leszbikus nőktől, akkor minden újság címlapjára rákerülnénk – joggal”

– fogalmazott egy alkalmazott.

A diszkrimináció egyik formájának felváltása egy másikkal, mintha ez megoldás lenne, sokkoló”

– nyilatkozta egy szintén nevét nem vállaló forrás.

Az öt elbocsátott alkalmazott diszkrimináció miatt perli a céget.

A Nagy-Britanniában érvényes törvények szerint a cégek felvehetnek olyan személyeket, akik egy alulreprezentált kisebbséghez tartoznak, ám a faji, vallási és szexuális preferenciák miatt nem rúghatnak ki senkit.

Sajtóinformációk szerint az érintett alkalmazottak között van Chas Bayfield, egy üzleti díjat elnyerő korábbi kreatív igazgató, valamint kollégája Dave Jenner.

A fehér férfiak ügyét Adrian Scotland viszi ügyvédként, aki a The Timesnak is nyilatkozott. A jogász elmondta, hogy a fehér férfiak elleni diszkrimináció növekedése az új trend.

Egy év alatt mind több és több férfi fordul hozzám, mert célpontnak érzik magukat”

– nyilatkozta Scotland.

Az ügyvéd azt is elmondta, hogy ebben az esetben az ügyfelei egyáltalán nem kiváltságosak, a bérből és fizetésből élő középosztálybeliekhez tartoznak.

Igazságos és diszkriminációmentes

A JWT nem kommentálta a folyamatban levő ügyet, ám szerintük a leépítés igazságos és diszkriminációmentes volt.

A cég egyébként olyan híres reklámokat hozott össze eddig, mint a Kit Kat “Have a break”-kampánya. Ezen felül számos világhírű cég reklámjait gyártja és kezeli a eiket.

A JWT azután vett fel egy sokszínűségért felelős személyt, hogy az előző ügyvezető, Gustavo Martinez lemondott, mivel nyilvánosságra kerültek szexista és rasszista megjegyzései.

Annak a cégnek a vezetője is bajba került, amely a JWT-t birtokolja. A WPP nevű cég ügyvezetője, Sir Martin Sorrell körül amiatt robbant ki botrány, mivel a vádak szerint céges pénzen rendelt magának prostituáltakat.