Az oroszok figyelmeztetnek – Trump lépése új világháborúhoz vezethet!

Ha militarizálják az űrt, az katasztrofális hatással lenne a világegyensúlyra az oroszok szerint.

Továbbra sem teljesen tiszta, hogy Trump komolyan gondolta-e azt a bejelentését, amely szerint fegyveres erőket és fegyvereket telepítene az űrbe, mindenesetre ismét sikerült rálépnie néhány ország tyúkszemére.

Ahogy arról már korábban írtunk, Trump ezzel a lépéssel ugyanis megsérti az 1976-ban aláírt nemzetközi világűr-szerződést, ami kifejezetten tiltja, hogy akár az űrben, akár más égitesteken bármelyik ország katonai célú akciókat hajtson végre, vagy (elsősorban nukleáris) fegyvereket telepítsen oda.

A Zerohedge cikke szerint ez újra begyújthatja az űrversenyt a régi ellenfelek között, bár Oroszország nem szívesen venne részt egy ilyen akcióban. Viktor Bondarev, az orosz honvédelmi és nemzetbiztonsági bizottságának a vezetője elmondta: az űr militarizálása „egyenes út a katasztrófához”, mivel a nyilvánvaló veszélyek mellett gyakorlatilag mindenkivel szembe helyezkedne Trump, aki valaha aláírta az egyezményt.

Harc a Holdért?

Az 1969-es holdra szállást követően némileg elcsitult az érdeklődés az égi kísérőnk irányába, Trump bejelentésében azonban volt egy egyértelmű utalás arra, hogy Amerika „tartós jelenlétet kíván kialakítani a Holdon”.

Bár ez nem utal egyértelműen katonai jelenlétre, elemzők tartanak attól, hogy Trump kíván az első lenni, aki valóban eljut a harcászatban a „végső határig”, mivel az űrből nem csak egy adott kis földrajzi területre, de akár az egész bolygóra hatással lehetne