Az örök poklot hozhatja el annak, akinek feltámasztják az agyát


Félelmetes eredményt értek egy kísérletben a Yale egyetem kutatói a múlt hónapban. Laboratóriumban sikerült életre kelteniük száz levágott disznó agyát. A feltámasztott agyak 36 órán működtek a testen kívül. A tudósok azt mondják, a módszerük minden emlősfaj, így az ember esetében is működőképes. Ennek pedig hátborzongató következményei lehetnek – írja a Telegraph.

A Yale tudósai azért vágtak bele a kísérletbe, hogy azt vizsgálják, hogyan működnek a szervek a testen kívül, laboratóriumi körülmények között. A kutatók azt állítják, hogy a disznók nem voltak tudatuknál, miután az agyukat újra működésbe hozták, de elismerték, hogy meg tudnák oldani a tudat felébresztését egy testen kívül működő agyban.

Benjamin Curtis, a Nottingham Trent egyetem filozófusa szerint, mindez a földi pokol eljövetelét jelentheti az emberiség számára. Azt mondja, a halál sokkal jobb lehet annál, mintha valakinek életben tartják öntudatnál lévő agyát a teste halála után.

“A saját elméd foglya lennél, képtelenül arra, hogy bármit is érezz, vagy megtapasztalj a téged körülvevő világból, vagy hogy bármivel interakcióba léphess. A legjobb esetben is, csak a saját gondolataid jelenthetnének számodra társaságot, az örökkévalóságig. Vannak, akik szerint a halhatatlanság, még egy tökéletesen működő testben is szörnyű lehet. Mindez bármiféle kapcsolat nélkül a külvilággal: maga a földi pokol.”

A tudósok azt mondják a disznóagyak feltámasztása nem volt túl bonyolult feladat, mindössze szivattyúk kellettek hozzá, amik fenntartják a keringést, egy is mesterséges vér, és egy fűtőtest, amelyik folyamatosan garantálta optimális hőmérsékletet.

Nenad Sestan professzor, a kutatás egyik vezetője azt mondja, egy agy gyakorlatilag bármeddig életben tartható, és lennének módszerek arra, hogy megpróbálják felébreszteni a tudatot, ám ők nem kísérleteztek ezzel, mert az egy etikailag teljesen feltérképezetlen területre vezette volna a csapatát. Óva intett attól, hogy valaki az általuk használt technológia segítségével megpróbáljon visszahozni egy embert.


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük