AZ O1G hallucinogén hatásai

Mivel tizennégyen kedvelték az O1G-s profilképét, már látja is, hogy az Orbán-kormány bukni fog.

„Kezdetben a delikvens a Facebook profilképére rászerkeszti az O1G-logót. Ilyenkor már kezdenek jelentkezni a hallucinációk, kormányváltást vizionál az illető.ga1.gif

Tüneteit később súlyosbíthatja, hogy egy tucat ismerőse kedveli az új, Simicska-féle obszcén kiszólásra utaló logóval ellátott profilképét. Ilyenkor már abban a tudatban ül a számítógép előtt, hogy mindenki utálja a Fideszt.ga1.gif

A valóságtól elrugaszkodva aztán azt vizionálja, hogy az ő ismerősi köre az egész Magyarország. S mivel neki tizennégyen kedvelték az O1G-s képét, már látja is, hogy az Orbán-kormány bukni fog.

Ezután nagy sebtiben, amíg tart a hallucináció, megoszt egy-két indexes cikket az üzenőfalán, s az arra érkező lájkok arról biztosítják őt, hogy az egész ország kormányváltást szeretne. Látása beszűkül a Nagykörútra és az ő pár száz ismerősére.

Pár barátjától megerősítést szerezvén egyre biztosabb abban, hogy a magát demokratikusnak nevező ellenzék leváltja a jelenleg regnáló kormánypártokat. Tévképzetei súlyosbodnak, amikor elolvassa a HVG-n, hogy a tüntetésen »tízezrek« vettek részt. »Hát ez az egész ország!«-gondolja magában, és Momentum-lila ködben látja a világot.

Az O1G-szer hatása a választás előtt csúcsosodik ki: ilyenkor az illető kétfarkú kutyákat, néppártosodott Jobbikot, határozott Karácsony Gergelyt, demokratikus Gyurcsány Ferencet és vidéken is ismert Momentumot lát.”

Kiss Adorján