Az nVidia legújabb MI technológiája, a legegyszerűbb gyerek-rajzokból is fotó-hű képeket készít

Az nVidia egy olyan alkalmazást fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy néhány vonalat és kört rajzolva a szoftver több millió valódi kép adataival párosítsa, és automatikus tájképeket hozzon létre. És valóban olyan egyszerű, mint ahogyan hangzik, ahogy az alábbi videóból kiderül. – ismerteti az Új Világtudat

Az alkalmazás neve GauGAN, melyet a francia posztimpresszionista festőművész, Paul Gauguin, valamint a GAN vagy a Generative Adversarial Network feldolgozás rövidítése után kapott, amelyet a jelenetek megismerésére és utánzására használnak.

Az nVidia alapítója és vezérigazgatója, Jensen Huang úgy véli, hogy hatalmas előrelépést tettek a mélyreható tanulásban és a mesterséges intelligencia fejlesztés területén, mivel eltávolították az MI tanulási folyamatának hatalmas szűk keresztmetszetét, az emberi kölcsönhatást.

Az eredmények meglehetősen lenyűgözőek, bár nem csapja be az emberi szemet, ha közelről nézzük az elkészült képeket. A rendszer megtanult mindenfajta feltételt, amit szem előtt kell tartania, például a hihető tükröződések létrehozását a vízen a mögötte lévő tárgyakról, valamint a valósághű minták elkészítését a nagy objektumok köré, illetve az égbolt és a színpaletták megváltoztatását.

Mire használható? Nos, a GauGAN jelenlegi formája egy szórakoztató módja annak, hogy a vázlatokat fotórealisztikus megjelenítésekké alakítsuk át. Ez a fajta technológia szuper hasznos lehet például a számítógépes játékok világának létrehozásában. Az nVidia azonban úgy látja, hogy ez a technológia az autonóm autók képességeinek javítását is szolgálja, hogy számos különböző helyzetet legyenek képesek felismerni. (1)

(1) – https://blogs.nvidia.com/blog/2019/03/18/gaugan

Forrás: Új Világtudat

Originally posted 2019-03-22 17:37:27. Republished by Blog Post Promoter