Az Iszlám Állam elfoglalta egy görög sziget egy részét


Az Iszlám Állam katonái tartják markukban a görögországi Leszbosz szigetén lévő Moria menekülttábort. Az iszlamisták zsarolják a tábor lakóit és drogkereskedelemből hatalmas összegeket zsebelnek be.

“Az ISIS itt van. Megerőszakolják a nőket, bárkit megölhetnek, drogok vannak mindenhol. Megtámadják a kisebbségeket, például a Yazidikat és a kurdokat. A táborban négy kurdot öltek meg nemrég” – mondja a tábor egyik lakója a „Borderless” dokumentumfilmben.

A tábor lakói szerint a rendőrség nem foglalkozik a nagymértékben elterjedt bűnözéssel. Többször kérték a hatóságokat, hogy legalább kamerákat szereljenek fel ha már megvédeni nem tudják őket, de ezt mindig elutasítják.

„Az egyik táborlakó elmondta a kamerába, hogy az oka, hogy elmenekült a Közel-Keletről, az volt, hogy elkerülje a radikális iszlámot…. De mikor megérkezett Európába, néhány napon belül ugyanazokat a dolgokkal szembesült.

Forrás


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük