Az ingyen energiát termelő mechanikus fák mégiscsak esztétikusabbak, mint a szélerőművek …

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Már megépítették az első prototípusokat, használatban is vannak! Hamarosan érkeznek hazánkba is! Teljes háztartások energiaellátását képesek kiszolgálni!

A különleges és egyben nagyon ígéretes francia találmány egy évre elegendő energiával képes ellátni egy nagyobb irodahelyiséget, vagy egy komplett háztartást.

Igen, jól olvastad, egy évre elegendő energiát szolgáltat, mindezt a természetből vonja ki, és így nyer nekünk energiát. Vagyis az elterjedését követően a háztartásunk energiaköltségei egyelőek lesznek a nullával. Viszlát, villanyszámla, pápá rezsi!

Már néhány évvel ezelőtt megjelent ez a remek koncepció, vagyis az egésznek az ötlete. Nemrégiben pedig meg is építették az első működőképes prototípusokat is. Azóta még zajlik a technológia folyamatos fejlesztése és tökéletesítése, de egyre nagyobb számban jelennek meg nyugaton ezek a szerkezetek.

A fa alakú szélturbinák nem csak esztétikusak, de kis helyet foglalnak, látványosak, és “zöldebbé” is teszik a környezetüket. Lakótelepek köré erdőként kiépítve komplett blokkokat lesznek képesek ellátni a nap 24 órájában energiával. Egyértelműen ezeknek a találmányoknak és technikai megoldásoknak a jövője jöhet el hamarosan…

<a class="bluelink boldlink" target="_blank" rel="noopener" href="https://youtu.be/tJAFG8mPe1M">https://youtu.be/tJAFG8mPe1M</a>

Idehaza néhány hasonló szélturbina fa kertekbe ültetése elég lehet, hogy egy átlagos magyar család otthonának az energiaszükségletét fedezze, akár a nullára lecsökkentve a költségeket.

De a Kárpát-medencében viszonylag jobban szélcsend van, nem igaz? Nos,. ez csak részben igaz, ráadásul a szerkezet a legkisebb légáramlásokat is befogja, és energiává tudja alakítani.  Hogy idehaza mikor fog elterjedni? Jó kérdés…

Nem lennénk meglepve, hogyha a nagy energiaipari cégek, mint az Eon és társaik megpróbálnának majd a jövőben mindent elkövetni ezen kezdeményezések ellen..

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel