Az emberiség felét elpusztíthatja a közelgő nagy élelmiszerválság: Sara Menker szakember borzalmas előrejelzése

Az emberi populáció megfeleződése várható az évszázad végére: még a mi életünkben jöhet a bolygó legnagyobb élelmezési katasztrófája.

Jön a kritikus pont, ahonnan már nem lesz visszaút az emberiség számára?

Sara Menker már több ízben tartott előadást, amelyben felvázolta azt, hogy mi is vár az emberiségre akkor, amikor majd összeomlik a teljes mezőgazdaság.

Mert bizony össze fog omlani.

Sara Menkel elmondása alapján a globális klímaváltozás fontos szerepet fog ebben játszani.

Már most elvesztettük – a kétezres évek óta – a megművelhető mezőgazdasági területek 15%-át világszere, és ez folyamatosan emelkedni fog.

A kávéról és a csokoládéról már most azt beszélik a tudósok, hogy 5-10 éven belül luxus árucikké válhatnak a termelés csökkenése miatt, amiért szintén az időjárást és a talaj terméketlenné válását okolják.

Azonban lesz ennek sokkal súlyosabb böjtje is.

Globális éhezés formájában fog jelentkezni a mezőgazdaság termelésének drámai csökkenése.

Amellett, hogy csökken a kitermelhető élelem a Földön, nő az emberi lakosság, így egyre több éhes szájat kell majd etetnünk.

Egyes becslések szerin akár 8-9 milliárdan lehetünk majd 2070-re a Földön.

Ezen a ponton pedig már több ember lesz, mint élelem a bolygónkon, és megindul majd a mezőgazdaság teljes összeomlása.

A víz, a kenyér és az alapvető élelmiszerek hiánytermékek lesznek.

Az egyik legfőbb fizetőeszközzé válhatnak majd ezek, miközben egyes becslések szerint az első években emberek százmilliói halnak éhen – írja a titokterminál.com

Az évszázad végére pedig egy még borzalmasabb, pesszimista elemzés azt saccolja, hogy akár 3-4 milliárd ember is áldozatául fog esni ennek a katasztrófának.

Az éhínség okozta közvetett következményekbe ugyanis még többen halnak majd meg.

Az alultáplált társadalmakban betegségek, halálos járványok ütik majd fel a fejüket, ezek pedig alapjaiban véve fogják porig rombolni az egész civilizációnkat.

Sara Menker szerint ennek a bekövetkezte szinte biztos.

Ugyanakkor meg kell tennie az emberiségnek a megfelelő lépéseket, hogy kellő felkészültséggel nézhessen szembe a kataklizmával.