Az életükkel játszanak azok a fiatalok, akik ilyen telefontokot használnak

az eletükkel jatszanak azok a fiatalok akik ilyen telefontokot hasznalnak

Csak idő kérdése, mikor történik meg az első tragédia! A kaliforniai rendőrség arra kéri a fiatalokat, hogy bármennyire is menő, ne használjanak fegyver alakú telefontokot, mert akár az életükbe is kerülhet.

Naponta jelennek meg videók az amerikai rendőrök fegyverhasználatáról. Jobb esetben csak sokkolóval ártalmatlanítják a  fenyegetést jelenthető gyanúsítottakat. Rosszabb estben  agyonlövik azt, aki velük szemben áll és fegyverhasználat veszélye áll fenn. Főleg, ha az egyén, a felszólítás ellenére sem működik együtt a rendőrrel, ami sokszor pont azért fordul elő, mert a polgár, tudja, hogy nem fegyver van nála, azonban a rendőr ezt nem tudhatja.

Ez az amerikai fegyverviselési és a bűnözők körében elterjedt fegyverhasználat miatt, teljesen érthető és jogszerű. Egy rendőr Amerikában, sohasem tudhatja mikor rántanak ténylegesen fegyvert a vele szemben állók, ami rendszeresen meg is történik. Még akkor is így van ez, ha akad néhány eset, amikor megkérdőjelezhető a rendőr fegyverhasználata. Bár ez az olyan rendőri intézkedések számához viszonyítva nagyon minimális és inkább a fekete közösségek szervezetei és a demokrata elkötelezettségű szervezetek valamint a hozzájuk tartozó médiák fújnak fel.

Ezek után érthető a kaliforniai rendőrök aggodalma, hogy valóban elterjednek a furcsa dizájnú tokok a tinik körében. Senki sem szeretne értelmetlenül lelőni senkit, de egy esetleges félreértés a fiatalok halálához is vezethet.

Ez a telefontok zsebre dugva valóban úgy tűnhet, hogy igazi pisztoly, és ha valaki értesíti a hatóságokat, a kiérkező rendőröknek úgy KELL kezelnie az ügyet, mintha valóban éles fegyver volna a másiknál, egészen addig amíg meg nem győződik az ellenkezőjéről.

Ez azonban már csak azután szokott megtörténni, hogy a helyszínelők becipzározták a fekete zsákot.

Nem csak a rendőröktől kell azonban tartani, hiszen Amerikában bárki tarthat fegyvert, így egy kisbolt tulajdonosa ugyan úgy félreértheti a fiatalok szándékát mint bárki más.

Originally posted 2018-10-06 15:39:48. Republished by Blog Post Promoter