Az ébredés Közép-Európában kezdődött, és Orbán Viktor volt az előfutára – Nicolas Bay

Egy hosszúra nyúlt, fájdalmas időszak után most végre elkezdtek felébredni az emberek, az EP-választás tétje pedig az, hogy megállítsuk az erőszakos föderalizációt, megőrizzük az értékeinket, a civilizációnkat, és ami a legfontosabb, a józan észt helyezzük előtérbe – mondta Nicolas Bay a PestiSrácok.hu-nak adott exkluzív interjúban. A Nemzetek és Szabadság Európája (ENF) EP-frakciójának társelnöke, a Marine Le Pen-féle Nemzeti Gyűlés főtitkára szerint Orbán Viktor a nagy ébredés előfutára, a végeredmény pedig az lesz, hogy az emberek visszaveszik a hatalmat a brüsszeli bürokratáktól. 

Tudjuk, a politikában nincsenek csodák, meglepetések viszont bármikor előfordulhatnak. Sokan reménykednek abban, hogy a migráció-ellenes konzervatív erők hatalmas győzelmet aratnak az EP-választáson, az elmúlt időszak nemzeti választásaiból kiindulva azonban ez egyáltalán nem biztos. Ön hisz a csodákban? 

Nem feltétlenül szükséges a csodákban bízni, én magam optimista vagyok, de legalábbis magabiztos azzal kapcsolatban, hogy embereknek megjön a józan eszük, és fel fognak ébredni az egyetemes jó ügy érdekében. Néhány éve azt látjuk, hogy az emberek, illetve a nemzetek magukra találnak egy hosszú és fájdalmas időszak után, melyek során majdnem elvesztették önmagukat. Ezek voltak az úgynevezett boldog globalizáció, a túlfogyasztás, a liberalizmus, az univerzalizmus, a progresszivizmus, illetve a határok és a védelmi vonalak teljes lebontásának az évei. Az ébredés Közép-Európában kezdődött, Orbán Viktor volt ennek az egyik előfutára. Napjainkban, a szövetségeseink, vagyis azok a formációk, amelyek osztják a mi civilizációs elképzeléseinket eljutottak a politikai felelősség szintjére mindenhol. Ha valódi mélyreható változás következik be az európai intézményekben és az általuk követett politikában, akkor azt az Európai Tanács szintjén kell kezdeményezni, az államok és a kormányok vezetői által, akik demokratikus legitimitással rendelkeznek. Az Európai Bizottság nem ez a helyzet. Az európai választásoknak tovább kell generálniuk ezt a mozgalmat, amelynek eredménye nekem úgy tűnik, hogy elkerülhetetlen, és ahhoz vezet, hogy az emberek visszaveszik a hatalmat a brüsszeli bürokratáktól.

Fotó: Facebook

Azért mégiscsak vannak váratlan fordulatok. Az osztrák heute.at például nemrég arról cikkezett, hogy civil szervezetek állhatnak Strache megbuktatása mögött, ez az NGO pedig több szálon is Soros Györgyhöz köthető. Mit gondol erről az ügyről, és arról, hogy hogyan befolyásolhatja ez az Ep-választás kimenetelét? 

Nyilvánvaló, hogy megvolt a szándék Heinz-Christian Strache megbuktatására: komoly pénzügyi források, egy hónapokon át épített stratégia és egy videó, amit két éven át rejtegettek. Eltöprenghetünk azon, hogy kik szponzorálták az akciót és mi motiválta őket. A cél, jól láthatóan az volt, hogy befolyásolják az EP-választás kimenetelét Ausztriában, de talán az ország határain túl is. Strache úr beismerte, hogy hibázott és benyújtotta lemondását, de ettől még az FPÖ egy megkerülhetetlen politikai erő marad. A szövetségeseink jó munkát végeztek a koalíciós kormányban, jó eredményeket értek el a biztonság és a migráció területén, ezek mögött az eredmények mögött pedig a belügyminiszter, Herbert Kickl áll. Nem lényegtelen az sem, hogy Sebastian Kurz kihasználta ezt az alkalmat, hogy kiejtse Kickl urat és más FPÖ tagokat a kormányból különösebb ok nélkül. Érdemes arra is emlékezni, hogy tavaly szeptemberben, az EP-ben, az ÖVP gyáván a Sargentini-jelentés mellett szavazott, az FPÖ viszont –  ahogyan a teljes ENF formáció – támogatta Magyarországot, és Orbán Viktort egy olyan helyzetben, ami leginkább a moszkvai tárgyaláshoz hasonlítható.

Amiatt is kapóra jöhetett a botrány, mert ezzel egy kicsit az orosz kártyát is meg tudták lebegtetni. De miért szivárogtatnának az oroszok ki egy ilyen videót, amikor folyton azt a narratívát halljuk, hogy Moszkva a “populista” kormányokat és politikusokat támogatja, 

Ez a baloldali média egyik ismert taktikája. Minden francia választáskor ezt a történetet halljuk, állítólagos orosz befolyásról, anélkül hogy bármire is bizonyíték lenne. Még Donald Trumpnak is el kellett viselnie ezeket a vádakat évekig, mielőtt végre tisztázhatta a nevét. Kétlem, hogy Vlagyimir Putyinnak bármilyen érdeke űződne ahhoz, hogy nyilvánosságra hozza ezt a videót, hiszen – ahogy az én pártom is – az FPÖ is jó kapcsolatokat ápol Oroszországgal. Partnerekre van szükségünk nyugaton is és keleten is, olyan diplomáciai és kereskedelmi szövetségesekre, akikkel kölcsönösen tiszteletben tartjuk egymás érdekeit, anélkül, hogy bárki is alárendeltje lenne a másiknak. Az Oroszország ellen folytatott “háború” árt a nemzeteknek Európában, és gyengítette a európai mezőgazdaságot is. Például jelentősen visszavetette a francia sertésipart. Mindeközben az Európai Parlament áprilisban megszavazta az Európai Jogok és Értékek nevű új programot, amely megteremti a lehetőséget az Európai Bizottságnak, hogy olyan civil szervezeteket támogasson, amelyek az “európai értékekért” állnak ki. Ez által liberális, progresszív propagandát csináltak az európai adófizetők pénzéből. Szóval ki avatkozik be bármibe is? Ki próbálja ténylegesen befolyásolni az EP-választás kimenetelét?

Fotó: Facebook

Nyilvánvalóan azért, hogy előbb-utóbb létre tudják hozni az úgynevezett Európai Egyesült Államokat. Kinek lehet egy ilyen formáció a legjobban érdeke? Talán Németországnak, akik úgy tűnik már nem csak Elzász-Lotharingiát akarják maguknak, de igényt tartanak egész Franciaországra is. 

Emmanuel Macron, Angela Merkel és Jean-Claude Juncker programja az, hogy tovább mélyítsék az európai föderalizmust, az integrációt, mit sem törődve az emberek szuverenitásával, és a nemzetek érdekeivel. Ez az antidemokratikus elképzelés az Európai Egyesült Államokkal kapcsolatban már kinőtte a határait. Azt mondják, ha az EU nem működik megfelelően, akkor az az ért van, mert az EU valamiben hiányt szenved. De mit ért el eddig az EU? Hol tart az EU napjaink problémáinak megoldásában, mint például a migráció, vagy az identitás? Az EU erőltetett menetelése a föderalizmus felé a nemzeteink kollektív erőtelenségét eredményezte, pedig az európai nemzetek soha nem ragyogtak olyan fényesen, mint akkor, amikor szabadok voltak. A Nemzetek Európájának és az együttműködésnek az Egyesült Államokkal ellentétben pedig az a lényege, hogy minden ország eldöntheti, hogy mely projektekben kíván részt venni. Egyfajta európai “à la carte”, ahogy mi mondanánk, nem pedig egy Németország által dominált EU, aki lekezelően félresöpri más országoknak az igényeit, miközben tömeges migrációt küld rájuk.

Abban reménykedtünk eddig, hogy az Európai Néppárt győz majd, ez pedig eddig keresztény-konzervatív értékeket jelentett, most azonban az látszik, hogy hatalmas problémák vannak a pártcsaládon belül, hiszen az EPP egy része leginkább a baloldali, liberális erőknek kíván megfelelni. Ez a magyar kormánypártnak joggal nem tetszik, ami akár azt is eredményezheti, hogya Fidesz elhagyj a formációt, ami az EPP számára hatalmas veszteség lenne, ami a mandátumokat illeti. Ha az EPP meggyengül a szocialisták kerekedhetnek felül, és a Bizottság elnökét akár Timmermans-nak is hívhatják. 

Az állítólagos kereszténydemokrata EPP már nem hisz semmiben, kivéve az EU technokratáit és az általuk végzett károkozást. Nem értem hogyan nevezhetik magukat demokratának, amikor olyan népszavazások eredményeibe taposnak bele páros lábbal, mint 2005-ben, amikor Franciaország, Hollandia nemet mondott az EU alkotmányára. Újraszavaztatták, hogy átmenjen, módosítást az új verzió szinte alig tartalmazott. Ennek az akciónak az egyik zászlóvivője volt az EPP. Emellett hogyan nevezhetik magukat kereszténynek, amikor elfelejtik azt, hogy a “jótékonyság otthon kezdődik”? Hogyan szerethetnénk másokat és segíthetnénk a többi rászorulón, ha nem segítünk legelőször saját magunkon? Az EPP olyan nézet mellett áll ki, mint az univerzalista, absztrakt, eldobható ember, vagyis azt is mondhatjuk, hogy haladó-baloldali nézetek mellett. Épp ezért van az, hogy együtt kormányoznak a baloldallal Németországban és Brüsszelben. Orbán Viktor és a Fidesz ezzel szemben a civilizációnk kezdetéig visszavezethető európai ember vízióját védelmezi, a görög értelmet, a római jogot és a kereszténységet. Bárhogy is lesz, még akkor is, ha egyelőre más pártcsaládokban vagyunk, remélem, hogy együtt dolgozhatunk Orbán Viktorral, és másokkal, akik szintén osztják a nézeteinket. mafred Weber, az EPP vezetője és csúcsjelöltje úgy viselkedik, mint a Fidesz ellensége és szembeköpi a magyarokat. Egyébként ö maga is megszavazta a Sargentini-jelentést.

Fotó: Facebook

Hogy áll az ENF a versenyben? Milyen eredményt vár az EP-választástól? 

Az elmúlt időszakban nagy projekteket valósítottunk meg. Létrehoztunk egy stabil csoportot, aktívan jelen voltunk egy olyan ciklusban, amely túlságosan is konszenzusos, valamint kidolgoztunk egy hitelt érdemlő projektet a nemzetek Európájának, ezen kívül új szövetségeket hoztunk létre. A felmérések egy erős csoportot mutatnak, amely hamarosan az egyik legmeghatározóbb parlamenti erő lesz. A harcot persze a Tanácson belül is meg kell vívni. Mi úgy tudjuk megváltoztatni az EU-t, hogy az átláthatóbb, demokratikusabb és szuverénebb legyen. AZ EP-választások azt is meg fogják mutatni, hogy a projektjeink hitelesek, és hogy az emberek támogatják azokat. Ez pedig fel fogja gyorsítani a mozgalom fejlődését. A prioritásaink között szerepel az is, hogy megállítsuk az alaptalan politikai támogatásokat Magyarország és Lengyelország ellen, valamint szeretnénk valódi védelmet kiépíteni a migránshullámok ellen. Feltett szándékunk még hazaküldeni az illegális bevándorlókat, és hogy támogassuk az országunkat, a népünket, gazdaságilag és kulturálisan egyaránt. Mindene változtatni szeretnénk, amiben az EU eddig erőtlenséget, vagy az akarat hiányát mutatta.

Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a sorsunk elkerülhetetlen, és annak ellenére, hogy nyerhetünk valamennyi időt a vége egy bevándorlást támogató Európa lesz. Orbán Viktor megtesz minden tőle telhetőt, de egyedül kevesen vagyunk a harchoz, szövetségesekre lenne szükségünk. 

Lehetséges, hogy így van. Orbán Viktor és a szövetségesünk, Matteo Salvini a saját országában 90 százalékkal lecsökkentette a bevándorlást. Ezt a folyamatot folytatni kell, vissza kell állítani a menedékjog valódi értelmét, fel kell számolni az embercsempész-hálózatokat. A másik legfontosabb dolog, hogy el kell érnünk, hogy több gyermek szülessen, ahogy azt Orbán Viktor is mondta. Az AfD 2017-ben azzal a szlogennel kampányolt, hogy “Új németek? Megoldjunk mi magunk”. Olaszországban is hasonló a szándék, a családügyi miniszter Lorenzo Fontana is ezt próbálja elérni, akivel egyébként nemrég találkoztam Veronában a családügyi konferencián, ahol Novák Katalinnal is beszélgettünk erről. A család az európai civilizáció alapköve, ezért egy ösztönző családügyi programra van szükség, és be kell bizonyítanunk, hogy hazudnak, akik azt mondják, hogy a migráció szükséges és elkerülhetetlen.

Milyen eredményt vár 26-án? 

A szövetségeseink sikerére számítunk és azoknak a pártoknak a győzelmére, akik osztják a nézeteinket. Az európaiak ébredeznek, és azt mondják, “elég volt”. nemet mondanak a brüsszeli bürokratákra, ami kárt okoz nekik. Az emberek igent fognak mondani Európára, amely csak független nemzetállamokkal működhet. A választás tétje az, hogy megállítsuk az erőszakos föderalizációt, és az értékeinket a civilizációnkat, és ami a legfontosabb, a józan észt helyezzük előtérbe.