Az animáció, mely sokkolta a világot azzal, hogy szemléltette: ÍGY irtottuk ki az Amazonas őserdejét

screenshot vilagfigyelo com wp admin post php 1610801544862

Megrázó, mélyen elgondolkodtató képsorok következnek…  Ebből jól látszik, hogy az emberi tevékenység valósággal felfalja a Földet.

A lenti videóm sokakban meglehetősen erős nyugtalanságot fok kelteni, ami nem csoda.

Megpárzóan mutatja be azt, mit is tettünk az elmúlt évtizedekben.

Hogyan nyírtuk ki az erdőinket, és miképpen dózeroltuk le a világ tüdejét, az Amazonas őserdő jelentős részét.

A műholdképekből nyert hivatalos adatok szerint egy évtizede nem zajlott akkora léptékű erdőirtás Brazíliában, mint amire az elmúlt év során sor került:

7900 négyzetkilométernyi esőerdőt pusztítottak el 2017 augusztusa és 2018 júliusa között, ez 13,7 százalékkal nagyobb irtás, mint ami a megelőző 12 hónapban zajlott.

Arról, hogy az Amazonas-medence esőerdejeinek kiirtása hogyan befolyásolhatja a globális klíma változását is, rengeteg tanulmány látott napvilágot.

Az élővilága elképesztően színes, a világ legnagyobb vízhozamú folyója, az Amazonas miatt pedig itt található a bolygó felszíni édesvízkészletének majd’ ötöde is.

Ami az Amazonas-medencében történik, az az egész Földön hatással van az élővilágra és a klímára.

Az itteni erdőirtással több üvegházgáz kerül a légkörbe, és ha megzavarjuk a sodrást a dzsungelben, akkor a tengerbe érkező hordalékanyag csökkenése miatt az Amazonas torkolatától több mint ezer kilométerre lévő Suriname partvidékén is kipusztulhatnak a mangroveerdők és bizonyos fajtájú halak.

Sokak szerint ha nem lépünk fel kellő határozottsággal a környezeti károk okozása és a globális erdőirtás ellen, akkor nem sokági élvezhetjük már a Földön élő ökoszisztémát, a tiszta levegőt, és az iható vizet…

Originally posted 2018-11-25 06:44:55. Republished by Blog Post Promoter