Az amerikaiak is fejlesztik a saját vas-emberüket a hadseregnek – Itt a válasz Putyinéknak

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Tony Stark nanopáncélja sem sci-fi, már kísérleteznek a technológiával! A jövő katonái már inkább robotok lesznek, mint emberek? Nem rég az oroszok hasonló fejlesztéséről írtunk itt: Elképesztő orosz szuperkatonák alázhatnak le mindenkit a harctéren, ha egyszer háborúra kerül sor! – videó Úgy tűnik mégsem lenne olyan könnyű dolga Putyinéknak, mert az amerikaiak is fejlesztenek hasonlót.

Elképesztő ütemben fejlődik a mai technológia. Ez az ütem annyira gyors, hogy a Vasember filmek után alig 10 évvel megalkothatják az első igazi exoskeleton páncélt, mely nem csak védelmet nyújt a katonáknak és rendőröknek, de emberfeletti erővel és kéepsségekkel ruházza fel őket.

Egy ilyen páncél megalkotásán már több éve dolgoznak, és annak idején maga Barack Obama volt amerikai elnök is megerősítette.

Az amerikai katonákból hamarosan golyóűlló szuperkatonát faraghat a technológia. Mondhatnánk azt is, hogy készül az első valódi Vasember hadsereg, vagy egy igazi GI Joe hadosztály.

A fejlett gyalogsági testpáncélokból több cég is fejleszt már, így egy valódi piaci verseny alakult ki, ami óriási löketet adott az iparnak. Élen jár a DARPA, és a Noston Dynamics is, ez utóbbiak robotokat is fejlesztenek, külön mesterséges intelligenciával.

A katonák nem csak golyóállók lesznek, de a ruhához széles sávon kommunikáló beépített számítógépek is tartoznak, ami a harcosokat nagyobb úgynevezett helyzeti tudatossággal ruházza fel.

Azaz pontosan tisztában lesznek vele, hogy mi zajlik körülöttük és milyen állapotban van a testük.

Ehhez egy egész eszközcsaláddá kell fejleszteni a harci öltözetet, amelynek része a páncélzat, amely együtt viselhető az exoskeletonnal, egy külső hatalmas erejű teherviselő gépvázzal, az erőforrások kontrollálására alkalmas kijelzőkkel, egészségmonitorral és a ruházatba integrált fegyverekkel.

Ilyen például a TALOS névre keresztelt exoskeleton rendszer, de számos más páncélt lehetne említeni. Íme az egyik exoskeleton fejlesztés a hadseregnek:

Ha azt gondolod, hogy a Bosszúállók Végtelen háborúban látott nanoáncél viszont továbbra is sci-fi marad, akkor ki kell ábrándítsunk: már most is kísérleteznek hasonló technológiával, úgynevezett folyadék páncéllal.

A bostoni Massachusetts Institute of Technology (MIT) tudósai most fejlesztik azt a magnetorheológiai folyadékot – a folyadék páncél fő alkotóját –, amely mágneses mező vagy elektromosság hatására azonnal folyékonyból szilárddá alakítja a halmazállapotát.

Állítólag az első bemutató a TALOS technológiáival már le is zajlott a nyáron a MacDill légibázison, amelynek az volt a célja, hogy azonosítsa azokat a technológiákat, amelyek az induló képességek közé integrálhatók egy éven belül.

 

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel