Áttört a hallgatás fala Németországban, kiderült tényleg mindenről Merkel tehet

Kiderült, hogy Angela Merkel kancellár tudtával hagyták szabadon a hatóságok a terroristát, aki 2016 decemberében a tömeg közé hajtott kamionjával a berlini karácsonyi vásárban. Az ügyről Stefan Schubert írt tényfeltáró könyvet, miután titkos ügynökök vallottak a nyomozásról. Az író, aki új kötetében feltárta az EU áttelepítési programjának titkos végrehajtását is, most az M1-nek adott interjút.

Könyvet írt Németország destabilizálódása címmel egy német exrendőr a csaknem két évvel ezelőtti, Berlinben történt terrortámadásról. Stefan Schubert exkluzív információkat tárt a fel a 2016. december 19-ei terrorista merényletről, amit Anis Amri a karácsonyi vásárban követett el, amikor egy kamionnal belehajtott a tömegbe.

Schubert az M1-nek elmondta, hogy a német kormány valótlan információkat hozott nyilvánosságra az ügy részleteiről. A titkosszolgálatok szerették volna felderíteni a férfi kapcsolatrendszerét, továbbá azt, hogy miként kommunikált az Iszlám Állammal, így inkább szabadon hagyták.

Anis Amri, aki tizenkét embert ölt meg 2016 decemberében egy berlini karácsonyi vásáron, ahol egy kamionnal hajtott a tömegbe (Fotó: EPA/BKA)

„Lehallgatták a mobilját, megfigyelték, és ez sokkal fontosabb volt a számukra, mint a saját népük védelme” – mondta Schubert. Utólag az is kiderült, hogy a terrorista nyomai Angela Merkel kancellár hivatalába vezetnek.

A német kancellár a felelős

Az író által megszerzett titkos dokumentumokból kiderül, hogy Amrit szándékosan engedték szabadon. „Ha megfigyeljük, hova vezetnek a szálak, kik hozták meg ezt döntést a bűnügyi rendőrségtől a belső titkosszolgálaton és a kancellári hivatalon át a szervezetek közötti koordinációig, akkor megállapítható, hogy politikai döntés született, a szövetségi kormány hozta meg a végső döntést, amiért a kancellári hivatal, és az által maga Angela Merkel a felelős” – fogalmazott az író az interjúban.

Angela Merkel német kancellárral (k) készít közös felvételt egy menekült a német szövetségi bevándorlás- és menekültügyi hatóság egyik berlini befogadó állomásán 2015. szeptember 10-én. (MTI/EPA/Bernd von Jutrczenka)

Stefan Schubert kitért arra is, hogy a német sajtó és a hatóságok megpróbálják elhallgatni a migrációs problémákat, ami jól érzékelhető volt a kölni szexuális támadásoknál is, de miután túl nagy volt a felháborodás, nem lehetett elsimítani a dolgokat.

A tartományi belügyminisztériumból megpróbáltak nyomást gyakorolni, és magas rangú rendőrségi tisztségviselők is azt szorgalmazták, hogy enyhítsék az erőszakról szóló jelentést.

Ez nem történt meg, az ügyeletes tiszt tiltakozott, végül több rendőr, aki a bűncselekmény éjszakáján szolgálatban volt Kölnben, ezt interneten kiszivárogtatta, így indult el a lavina. De a nemrég történt freiburgi csoportos erőszak kapcsán is jól látszik – mondta Schubert az interjúban –, hogy megpróbálták eltitkolni a részleteket.

Valószínűleg nem akarták, hogy a hesseni és a bajorországi választások előtt elszabaduljanak az indulatok, és ezáltal a bevándorlásellenes párt, az AfD megerősödjön.

Arab maffiák alakultak Németországban

Az író beszélt arról is, hogy vannak migránsok, akik 20-30 éve érkeztek, de nem integrálódtak, ezért arab maffiák alakultak Németországban, amikről a politika nem akart tudomást venni, és mostanra annyira megerősödtek, hogy már aligha lehet felvenni velük a harcot.

Schubert szerint a menekültválság, a menekültpolitika mélyen megosztotta a társadalmat, a bűnügyi rendőrség pedig a szövetségi választások előtt megszépítette a bűnügyi statisztikát; egyre többen vannak, akik emiatt nem hisznek a kormánynak.

Egy rendőrtől azt tudta meg, hogy ezt szándékosan teszik, többször is belenyúltak a statisztikába, így már senki nem tudja, mikor rögzítettek egy bűncselekményt, milyen összefüggésben, hogy az elkövető migrációs hátterű-e, és így már nagyon nehéz megbízható adatokat kapni.

Titokban zajlik az áttelepítési program

Stefan Schubert azt is kifejtette, hogy az utóbbi három évben 850 ezer alkalommal követtek el migránsok bűncselekményt, és a politikának erre nincs válasza. Nem tudnak érveket felhozni, miért engedték be a migránsokat, és csapták be az embereket.

Képtalálat a következőre: „germany migrants”

Az exrendőr arról is ír könyvében, hogy az európai uniós áttelepítési program titokban zajlik. Sőt, többféle hivatalos áttelepítési program is létezik, a migránsok teljesen szabadon átléphetik a német határt, egy részük Athénból repülővel érkezik Münchenbe.

Schubert ugyanakkor azt reméli, hogy munkája elvezethet a németek felébredéséhez. Voltak könyvkereskedő hálózatok, amelyek nem akarták árulni a könyvét, ennek ellenére a Németország destabilizálódása hat hétig vezette a bestsellerlistát.

Mint mondta, az emberek azt szeretnék, ha megmondhatnák, ki jöhet be az országukba, és nem szeretnék, ha ezt Berlin vagy Brüsszel határozná meg. „Bízom benne, hogy magyar vagy olasz segítséggel azt is el lehet érni, hogy Németország határait is megvédjük” – jelentette ki az interjú végén az író.

Kultúrharc alakult ki

„Németországban 20-30 éve a baloldal szimpatizánsai vannak többségben, ha megnézzük az újságokat, a közszolgálati tévécsatornákat, azok is kampányt folytattak a menekültek befogadása mellett: dicsérték magukat, mennyire humánusak, és nem beszéltek a hátrányokról” – jelentette ki Schubert, majd azzal folytatta, hogy most ez az alternatív médiumok megjelenésével, az AfD Bundestagba való bejutásával megváltozott, valódi kultúrharc alakult ki.

A menekültválság még nem ért véget, a harc fokozódni fog. A németek közül többen megkérdezik, hogy lehet, hogy míg a hajléktalanok megfagynak az utcán, a migránsok lakásokat kapnak.