Arabok gyilkoltak meg egy 26 éves férfit Franciaországban, csak mert segíteni akart a barátainak


Adrien Perezt szíven szúrták az arab migránsok, azért, mert a francia fiatalember megpróbált segíteni a barátain, akiket bántalmaztak a migránsok. A férfi belehalt a sérüléseibe. A szülővárosa lakosságát felháborította a gyilkosság.

A bűncselekményre augusztus 5-ének éjjelén került sor egy délkelet franciaországi kisvárosban, az Isère megyei Meylanban. Adrien Perez akkor ünnepelte a 26. születésnapját a barátaival egy éjszakai klubban.

20180810adrien-perez-meylan.jpg?w=644&h=
Adrien PerezForrás: Voice of Europe

A fiúk éppen hazafelé tartottak a szórakozóhelységből, amikor Perez barátaira támadt három arab migráns – írja a Le Parisien című francia lap.Ő megpróbált segíteni rajtuk, erre az arabok földre teperték, majd egyikük elővett egy kést és szíven szúrta Perezt.Az áldozat a helyszínen meghalt.

A biztonsági kamera felvételei alapján a rendőrség nemsokára megtalálta a tetteseket. Ketten közülük testvérek, a 19 éves Younes El Habib és a 20 éves Yanis El Habib. A harmadik migráns nevét és életkorát nem közölték a hatóságok, valószínűleg azért, mert az kiskorú lehet.

A gyilkosság miatt Meylan lakossága felháborodott és szerdán szolidaritási menetet rendeztek az áldozat emlékére a közelben lévő legnagyobb településen, Grenoble városában.

A francia emberek itt számon kérték az ország vezetésétől, hogy miért nem foglalkoznak az igazi problémáikkal, és miért nem védik meg őket a bűnöző migránsoktól?


Like it? Share with your friends!

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük