Ami a történelem könyvekből kimaradt: tények a világ legdicsőbb népéről, a hunokról

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A világ legdicsőbb népe volt, Európa rettegett tőle és tisztelte.

Valójában a világ egyik nagy összefogó ereje állt a hunok mögött, amit a modern történelem hajlamos elhallgatni.

A legendás hun vezérről rengeteg tévképzet kering. Attila nem egy barbár nép még barbárabb vezetője volt, hanem annál sokkal több. Valójában a nyugati világ történészei terjesztették el azt, hogy egy igazi rablóvezér volt, aki rablókörutakat szervezett Európában.

A hunok alapították meg azt az első nagy világbirodalmat, amely minden eddiginél hatalmasabb volt. A hun birodalom volt nemcsak a legnagyobb de a leghosszabb ideig fennálló is. A sokat dicsőített római birodalom csak töredéke volt a hun birodalomnak.

Ezt szintén nem hangoztatják eleget.

A hunok a rovásíráson kívül még többféle írást, írásmódot is ismertek és használtak. Előkerültek olyan történeti anyagok, vésetek, pecsétek, amelyeken arámi, kínai, szír, perzsa, török írások, írásmódok szerepelnek. A nyelvekkel, a beszélt nyelvekkel ugyanez volt a helyzet, többféle nyelvet ismertek és beszéltek. Attila több nyelven is folyékonyan beszélt, hiszen meg kellett értenie az alattvaló népek nyelvét ahhoz, hogy jól tudjon kommunikálni, beszélni velük a közös ügyeikben.

Attila a mai napig egy mélyen tisztelt legendás vezéralakként él számos keleti nép kultúrájában, ez pedig nem véletlen.

Mehetünk akár Kínába, Japánba, Mongóliába, Oroszországba, Törökországba. Mongóliában mindenki ismeri hazánkat, főleg azt tudják rólunk, hogy itt volt Attila király központja.

A hun elnevezésről is van egy olyan érdekesség, amit sokan nem tudnak, a töriórákon pedig nem tanítanak, pedig fontos lenne a nemzeti öntudat szempontjából.

Minket a világ szinte össze létező beszélt nyelve hunnak nevezz. Nézzük meg tételesen is, egymás után felsorolva, a következő 10 nyelvben egyaránt felismerhető ez a hun jelentés:

Angol – Hungary, Francia – Hongrie, Holland – Hongarije, Spanyol – Hungria, Portugál – Hungria, Német – Ungarn, Dán – Ungarn, Finn – Unakri, Olasz – Ungheria, Román – Ungaria.. A Magyarország, a magyar kifejezést már sokkal kevesebb helyen használják, jobbára inkább a Dél-Balkánon, a délszláv és török nyelvterületeken elterjedt. Íme:. Szerb – Madarska, Horvát – Madarska, Szlovén – Madľarska, Török – Macaristan..

Elgondolkodtató, nem igaz?

A hunok egy igen fejlett, öntudattal és nemzeti büszkeséggel rendelkező ősi nép voltak.

Európa egyik legősibb népe, és legmélyebben tisztelt birodalma, amit méltatlanul elfeledett a nyugati történelem, és csak a kelet emlékezetében él megfelelő alázattal és tisztelettel…

A nyugat azóta is próbálja bemocskolni, elmaszatolni ezt az ősi múltat, de ez már egyre nehezebben megy nekik.

Az igazság ugyanis mindig felszínre tör és győz.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel