Amerikai tudósok megalkották Isten arcát, megdöbbentő, hogy kire hasonlít

Sokak szerint eléggé megdöbbentő lett a végeredmény! Szerintetek? Ti hogy képzelitek el Istent? Istenről, az Úr kinézetéről mindenkinek él egy kép a fejében. A legtöbbünk számára ez a képes egy szakállas öreg alakkal kezdődik, ezzel nem lövünk mellé.

A kultúránkban Michelangelótól a Leonardo da Vinci-ig főleg olyan vizuális megjelenést kölcsönöztek az Úristennek, akinek a kaukázusi vonásai többnyire kilátszottak terjedelmes szakálla mögül.

Jézusnak is egy hasonló, de sokkal fiatalosabb képe él a köztudatban, noha róla már azt is feltételezik mostanában, hogy színesbőrű, keleties vonásokkal rendelkező férfi lehetett.

Most az Istenről alkotott kép is változhat.

Az Észak-Karolinai Egyetem pszichológusai nagy fába vágták a fejszéjüket: csapatuk 511 amerikai keresztényt kért fel arra, hogy arckép-párok százait tekintsék át.

A látott fotók alapján kellett megítélniük, melyik arc áll a kettő közül közelebb a fejükben lévő istenképhez.

A rész-eredmények alapján kijönnek az eltérések: hogyan látják a fiatalok és idősebbek; illetve a politikai attitűd is számít, mit gondolnak a résztvevők a Mindenhatóról. A liberálisok billentik a mérleget a fiatal, szeretetteljesebb és nőiesebb megjelenés felé, míg a konzervatívok egy jellemzően kaukázusi, határozottabb férfit vélnek látni Istenben.

Ezek a torzulások abból fakadhatnak, hogy milyen típusú társadalmat akarnak maguk körül látni a különböző beállítottságú egyének.

A konzervatívok egy központosított berendezkedésre vágynak, egy hatalmas Isten vezetése alatt, míg a másik oldal egy toleránsabb, szeretet-alapú világot szeretne.

-véli Joshua Conrad Jackson, a kutatás vezetője.

Attól is függ, milyen az istenképe valakinek, hogy milyen demográfiai háttérből érkezik. Így ezek az eredmények valószínűleg a világ más tájain ugyanezt a kutatást elvégezve változhatnak.

Ez volt az a kép – bal oldali – amit kihozott eredményként a kutatás.

Sokak szerint Elon Muskra hasonlít!