Amerikai kommandósok egy mozgó tengeralattjáróra vetették rá magukat egy drámai rajtaütés során 

Egy izgalmas rajtaütésre került sor a Csendes-óceánon, amikor az Amerikai Parti Őrség elfogott egy kábítószereket szállító tengeralattjárót, és egy csoport kommandós átugrott a mozgó vízi járműre, hogy lefoglalják a több millió dollár értékű anyagot.

A több tonna kábítószert szállító kartell tengeralattjárók lefoglalása nem könnyű feladat az amerikai partok mentén, mivel sokan egyszerűen kitérnek a járőrhajók útjából.

A múlt hónapban azonban az Egyesült Államok Parti Őrségének szerencséje volt, amikor egy félig elmerült tengeralattjárót észleltek a Csendes-óceán keleti részén.

Mielőtt a tengeralattjáró a víz alá merült volna, a Parti Őrség Munro (WMSL 755) hajójának három kommandósa átugrott a mozgó járműre.

A hatóságok által csütörtökön nyilvánosságra hozott videó azt mutatja, hogy az egyik őr ököllel üti a tengeralattjáró ajtaját és megpróbálja kinyitni, mielőtt a csempész kijött volna és megadta magát.

Az őrök 7,7 tonna kokaint foglaltak le becslések szerint 232 millió dollár értékben. Összességében az USCGC Munro 17 tonna kokainnal és 423 kiló marihuánával tért vissza San Diegoba, ami 569 millió dollárt tett ki, amelyet az Amerikai Parti Őrségnek május és július között sikerült lefoglalnia 14 különböző rajtaütés során Mexikó, Közép- és Dél-Amerika partjainál. (1)

(1) – https://www.rt.com/usa/463974-coast-guard-sub-raid-video

Forrás: Új Világtudat