Amerikai B-52-es, aláírta Ukrajna „halálos ítéletét” – állítja egy izraeli katonai szakértő

IMG 20201001 042308

Egy amerikai B-52-es Harkov fölött (1), melynek termonukleáris rakétáit Oroszországra irányították: ezzel aláírták Ukrajna „halálos ítéletét”. Ezt Jakov Kedmi, izraeli katonapolitikai szakértő jelentette ki a YouTube csatorna „Visszaszámlálás” nevű műsorának adásában.

A szakértő elmondása szerint Nyugaton nem értik az orosz politika mibenlétét. Moszkva sohasem az ilyen-olyan gazfickók nyilatkozataira figyel, hanem a konkrét lépésekre. A saját biztonságát érintő közvetlen fenyegetésekre reagál. Ebben az értelemben példaértékű a szeptember elején történt incidens.

„Egy B-52-es, miután eljutott harcálláspontjára, Harkov fölött megfordult – azt gyakorolva, hogy miként tudna Oroszország irányába kilőni stratégiai termonukleáris rakétákat. Ennyi! Több ennél nem is kell. Ukrajna belépését a NATO-ba ezek után már el is felejthetik. A Harkov fölött fordulatot tett B-52-es pedig el is döntötte Ukrajna sorsát” – hangsúlyozta Kedmi.

A szakértő megjegyezte: az Oroszország biztonságát fenyegető veszély egyik oka lett annak, hogy a Krím visszatért. Moszkva nem engedhette meg, hogy Szevasztopolban olyan amerikai rakétahordozó cirkálók jelenjenek meg, amelyek képesek csapást mérni orosz területekre – fejtegette Kedmi. Most pedig az USA megismételte ezt a hibát: most Ukrajna felől intézett fenyegetést Oroszországhoz.

„Amikor az amerikaiak végrehajtották ezt a manővert, amikor a brit deszant zászlóalj, végrehajtott ugrása után ukrán területen ért földet, ezzel aláírták «Majdan-Ukrajna» halálos ítéletét” – konstatálta Kedmi.

IMG 20201001 042308

Az elemző meggyőződése, hogy az ukrán irányból érkező fenyegetés Oroszország számára hamarosan megszűnik. Hangsúlyozta: Moszkva nem fogja engedni, hogy a Nyugat vele szemben ilyen agresszív politikát folytasson.

„Sohasem lesznek ukrán zászló alatt futó amerikai hajók. Minthogy ukrán zászló sem lesz. Az ukrán zászló a maga helyére kerül – egy szemetes ládában, a történelem szemétdombjára” – összegezte a szakértő.

Kedmi korábban kijelentette: a Nyugat nagy hibát követett el, amikor megpróbálta Grúziát és Ukrajnát Oroszország ellen hangolni, mert ezzel csak Moszkva pozícióin javított.

Most Belorussziában próbálkoznak a helyzet destabilizálásával, abban a reményben, hogy sikerül lerombolni az Oroszországhoz fűződő szövetségi viszonyát (2). Ám a nyugati országok ebben az esetben is pont ennek az ellenkezőjét érik el – szögezte le a szakértő.

Megjegyzések:

(1) Harkov mindössze kb. 50 km-re van az orosz határtól.

(2) Ez vált a fő céljává a 33 orosz minszki lefogásával végrehajtott akciónak. Eredetileg ez az ukrán titkosszolgálat akciója volt. Kihasználva, hogy a lépre csalt oroszok (akik közül 28 megjárta a Donbassz frontjait), a világjárvány miatt csak Minszken keresztül tudtak volna tovább utazni, az SZBU azt tervezte, hogy a Minszkből tovább induló repülőgépet Ukrajnában leszállíttatja, és ott elfogják az oroszokat. Akikkel egy monstre pert terveztek. Illetve előzőleg vallatásaik során, Oroszországra, annak jövőbeni terveivel kapcsolatos terhelő vallomások megtételére kényszerítik őket.

Az amerikai titkosszolgálat azonban ennél több lehetőséget látott meg az akcióban. Az ukrán titkosszolgálat terveit megváltoztatva a 33 oroszt Moszkva és Minszk összeugrasztására akarták felhasználni. Ezért – az ukrán titkosszolgálat közreműködésével – azt a maszlagot dobták be, hogy a 33 orosz a belorussziai elnökválasztások megzavarására, terrorcselekmények elkövetésére, végső soron pedig Lukasenkó megbuktatására érkezett. Ezt a maszlagot be is vette nemcsak a belorusz titkosszolgálat, hanem Lukasenkó is. Aki úgy gondolta még nagyobb bizonyossággal megnyerni a választásokat, hogy, biztosítandó magának az ottani russzofóbok szavazatait is, belerúg az oroszokba. Miközben a jenkik így keresztülvitték (volna) akaratukat, az ukránok sem maradtak volna üres kézzel: oroszellenes epeömlései mellett Lukasenkót olyannyira felingerelte az ukrán titkosszolgálatok által ügyesen tálalt maszlag, hogy a 33 szerencsétlen oroszt, kevés híján, az ukrán gestapó kezére adta. Az orosz diplomácia ezúttal gyors, határozott fellépésével (mert tud az gyors és határozott is lenni, ha akar: a Donbassz kapcsán, speciel, nem akar) elejét vette 33 ember tragédiájának. Az orránál fogva megvezetett Lukasenkó haragja pedig azok ellen – déli szomszédjuk ellen – fordult, akiket addig pátyolgatott.