Aludj el bármikor 2 perc alatt, az amerikai katonák módszerével

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Egy történet látott napvilágot egy olyan feltételezett módszerről, amelyet az amerikai hadsereg használt, hogy segítsen az embereknek elaludni.

Az információ az 1981-ben megjelent “Relax és Win: Championship Performance” című könyvből származik, és a történet először néhány hónappal ezelőtt bukkant fel újra. A könyv megtanítja az olvasóknak, hogyan relaxáljanak és hogyan kell elaludni két percen belül, amit az amerikai hadsereg látszólag alkalmazott. (1)

Az amerikai haditengerészeti pilóta előképző iskola egy tudományos módszert dolgozott ki arra, hogy valaki el tudjon aludni nappal vagy éjjel bármilyen körülmények között két perc alatt. Hat hét gyakorlás után a pilóták 96 százaléka két perc vagy kevesebb idő alatt el tudott aludni. Még akár kávéfogyasztás után is, ha gépfegyverrel lövöldöztek a háttérben.

Szóval hogyan kell csinálni? Nos, az első lépés az, hogy ki kell üríteni az elmédet. Ehhez ajánlott az arcod összes izmát ellazítani. Ezután le kell engedned a vállaidat és ellazítani a karodat. Lélegezz ki és lazítsd el a mellkasodat, majd lazítsd el a lábaidat, mindezt ebben a sorrendben.

A következő 10 másodpercben üríts ki mindent az elmédből. Képzeld el, hogy egy szobában fekszel egy kényelmes kanapén, vagy ha ez nehezen megy, akkor mondd azt, hogy “ne gondolkodj” újra és újra, ami állítólag segíthet.

És ha mindent megteszed, akkor el fogsz aludni. Állítólag ez egy különösen hasznos módszer volt a katonák számára a hadseregben, akik veszélyes helyzetben voltak, vagy azoknak, akik a háború borzalmaival küzdöttek.

Egy közelmúltbeli tanulmány szerint az éjszakai hat és kilenc óra közötti alvás segíthet ellensúlyozni a szívpanaszokat, míg más tanulmányok azt mutatják, hogy az alváshiány a testre igencsak súlyos hatással van. Miközben még mindig nem értjük teljesen, az alvás szuper hasznos.

Tehát, ha valaha is szüksége van valakinek egy gyors hunyásra, vagy nehezen tud otthon elaludni, akkor miért ne próbálná ki ezt a régi amerikai hadseregben alkalmazott technikát? Ha a 2. Világháború pilótái esetében működött, akkor talán mások számára is működni fog. (2)

Az alábbi videó a technika működését mutatja be.

(2) – https://medium.com/s/story/combat-tested

Forrás: Új Világtudat

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel