Alapjövedelem: a legújabb ballib társadalomgyilkosság: KOMMUNIZMUS 2.0, a koronavírussal újratöltve

¿Qué es la Renta Básica YouTube 000103

A balliberális szféra időnként előveszi az úgynevezett “alapjövedelem” eszményét. Ez tulajdonképpen a kommunizmus 2.0 verziója lenne, csupán egy más bőrt húztak rá. Azonban ez már egyszer elbukott a történelembe, méghozzá úgy, hogy még csak a megvalósulásig sem tudott eljutni, annyira életképtelen dolog volt.

A kommunista elképzelés az volt, mindenki szépen becsületesen dolgozik magától és nem kell fizetés és pénz, hanem csak egyszerűen mindenki bemegy a boltba és elveszi azt amire szüksége van. De persze csak annyit, nem többet. Nyilvánvaló, hogy ha el is jutott volna odáig a rendszer, akkor sem működött volna, hiszen világos, hogy a munkát a legtöbben egyszerűen megpróbálták volna mindinkább elkerülni, viszont a javakból minél többet elvenni.  Ez az emberi viselkedés, már a mi kis szocializmusunkban is észrevehető volt, pedig az még nagyon messze volt az utópisztikus kommunista elképzelésektől.

Az alapjövedelem is hasonló dolog, csak épp fordítva működik. Működne, ha működne, de hát ez ugyanolyan életképtelen, természet ellenes, jól hangzó de sohasem működő dolog lenne. Itt minden ember csak úgy kapná a pénzt, amiből minden alapvető szükséglete ki lenne elégítve, de az elképzelés szerint, mégis eljárna dolgozni, hogy úgymond kiteljesíthesse önmagát. Már ahogy kimondja az ember érzi, hogy ez mekkora hülyeség.

A közösségi hálózatokon január végén megjelent egy humoros kép Doryval, a Pixar stúdió által készített (2016) rajzfilm hősnőjével. A „halacska”, aki elveszítette rövid távú memóriáját, szitkozódva úszkált: „Soha többé nem hagyom, hogy megtévesszen a Szocialista Párt.” Majd elgyönyörködik: „Jé, az alapjövedelem!”.

A koronavírus járvány kapcsán, pedig új lendülettel vetették fel a balliberális erők az alapjövedelem gondolatát. Bár a dolog nem új. Ebben a videóban épp ezt igyekeznek népszerűsíteni, itt meg is nézheted: Mi az alapjövedelem?

Volt néhány hely ahol kipróbálták a klasszikus alapjövedelmet. Nos, nem jött be. Van ahol már fel is függesztették. Az a helyzet, hogy az embereket a legkevésbé sem ösztökéli munkára. Magyarán annyi történik, hogy az ingyen élők több pénzt kapnak valamint sok ma még dolgozó ember is inkább az ingyen élést választja.

Az élet úgy működik, hogy az élőt erővel rá kényszeríti a munkára. Erre a kényszerítő erőre egyszerűen szükség van, különben tétlenségbe kerülne az egyén és csak tengene-lengene, így viszont a fejlődése meg is állna az adott fajnak. Ami viszont a kipusztulásával járna.

Az élet úgy van kialakítva, hogy muszáj legyen dolgozni. Ezt már a Biblia is megfogalmazza, amikor Ádám bűnbeesése után, Isten közli vele a paradicsomon kívüli világ törvényei között, hogy: “Fáradsággal szerzed meg rajta táplálékodat életed minden napján.”

Aki nem dolgozik az meghal. Hogy ez ne következzen be ezért az élet úgy működik hogy aki nem dolgozik az szenvedést kap az élettől ami az után a túlélését szolgálja. Alapjövedelemmel kivesszük a képletből a szenvedést annak az lesz a következménye hogy nem lesz motiváció a munkára. Lásd például néhány család esetét, a segélyből meg a sok született gyerek után kapott pénzből kényelmesen el tengeti az életüket szerény körülmények között és meg is mondják hogy ő nekik ez így jó inkább nem akarnak dolgozni akkor sem ha így kell élniük. Az alapjövedelem esetén az emberek jelentős része így működne, így gondolná. Az alapjövedelem kísérletek is erre mutattak rá, ezért függesztették fel őket.

Mindez pedig nem filozófia, hanem egyszerű rátekintés a valóságra. Ha nem dolgoztatod a tüdődet, meddig élsz? Ha nem dolgozik a szíved, meddig élsz? A természetben élő állatoknak is mind dolgozni kell ilyen vagy olyan formában. A természeti népeknek is dolgozni, kell különben elpusztulnak. Tehát nem filozofálok, hanem ránézek a természet, az állatvilág és a természetes közegükben élő emberek létezésére.

Ha elmégy egy lakatlan szigetre, ahol senki nem kényszerít dolgozni, ott is dolgoznod kell. Ha nem, rövid időn belül meghalsz. Kunyhót kell építened az időjárás a vadállatok miatt, ruhát kell készítened az időjárással szembeni védekezésért, vizet kell keresned, ha nem a kunyhód mellett van, akkor oda kell hordanod (nem érdemes víz mellett kunyhót építeni mert az állatok és így a vadállatok is oda járnak). Élelmet kell vagy termelned, vagy gyűjtögetnek, vadásznod kell, mindezekhez a különféle eszközöket el kell készítened, stb, stb, stb. Ez az emberi élet. De az állati élet is. De még bizonyos értelemben a növényi élet, sőt a rovarok, a baktériumok, mikrobák világában is így vannak a dolgok. Ez van. Sőt tovább is van.

Az emberi fejlődéshez szükségszerű, a munkára kényszeredettség. Attól függően, milyen környezetben éltek az emberek, minél kényelmesebb volt a természetes környezetük, tehát minél kevésbé voltak munkára kényszeredve, annál visszamaradottabbak voltak. Minél több munkára voltak kényszerítve, azaz minél zordabbak voltak a természeti körülményeik, annál jobban fejlődtek. Ezért volt, hogy az emberiség sokkal inkább fejlődött Európában valamint Észak-Afrikában,, mint közép és dél Afrikában, vagy Dél-Amerikában.

Szerintem az első számú tanítónak az Életnek kell lennie és bármilyen elképzelés, ami nem ezzel van összhangban az csupán tetszetős okoskodás, filozófia. Filozófiában százezer féle van, amiket ha egyenként vizsgálsz meg, mindegyik igaz lehet bizonyos értelemben és mértékig, akkor is ha épp ellent mondanak egymásnak. Vagyis mindent el lehet jól magyarázni és mindenre vannak emberek akik azt pont elhiszik, mert azt akarják elhinni, mert az épp tetszetős az egójuknak. Azonban a VALÓSÁG az Élet a Természet, nem filozófia …. Rá kell nézni a valóságra.

Végül az alapjövedelem kísérletek is oda jutottak, hogy az embereknek kevesebb motivációja lett dolgozni. Persze vannak akik valóban többre vágynak az életben, mint enni, inni, aludni és az alapszórakozások. Azonban egyrészt az emberek egy részének elég lenne. Más része bár vágyna többre, de ha összehasonlítja, hogy nulla munkával is el van az életben vagy ha dolgozik akkor bár elérhet többet a vágyaiból, azonban ehhez napi 8 órát olyasmivel kell töltenie amit ingyen egyébként nem csinálna, főleg nem ilyen sok időben, rendszeresen mindennap, ha esik ha fúj, ha fáradt, ha nem, ha van kedve, ha nem, stb …. szóval az emberek egy nagyon nagy része, legalább az életének egy jelentős részében egészen biztos a kényelmesebb, munka nélküli életet választaná.

Persze vannak emberek, akik az alapjövedelem mellett is dolgoznának és akiket a saját önmegvalósítása, céljai, fejlődése, stb motivál, sőt olyan is van aki mindezt ingyen is csinálná, de hát ők nagyon kevesen vannak. Annyira mindenképpen kevesen, hogy a társadalmat nem tudnák fenntartani. …… és ….. KITERMELNI A TÖBBI LÉZENGŐ SZÜKSÉGLETEIRE AZ ALAPJÖVEDELMET.

¿Qué es la Renta Básica YouTube 000103

De tovább megyek. Az, hogy emberek egy jelentős része munka nélkül is tűrhetően megéldegélne, olyan társadalmi feszültséget generálnának köztük és azok között akik végig dolgozzák az életüket és lényegében a léhűtőknek is ők termelik meg a szükséges javaikat, ami állítom néhány éven belül előbb tiltakozásokba, majd akár összecsapásokba is torkollhatna. Úgyhogy ez az újkommunista rendszer esetén csak az lenne a kérdés, gazdaságilag omlana össze hamarabb, vagy társadalmilag.

Szerző: Világ Figyelő