Al-Jazeera: “Izrael a holokauszt legnagyobb haszonélvezője”

al-jazeera-tweet-holocaust.jpg

Az Al-Jazeera fiatalokat célzó AJ+ arab nyelvű csatornája egy olyan videóval állt elő, mely azt állította, a zsidók eltorzítják és hasznukra fordítják a szenvedést, és Izrael a legnagyobb haszonélvezője az úgynevezett holokausztnak.

A hét perces videó, mely agresszív kritikákat vont maga után az izraeli külügyminisztérium és a Zsidó Világkongresszus részéről, az AJ+ közösségi oldalain jelent meg a következő szöveggel: “A gázkamrák zsidók millióit ölték meg… Legalábbis így szól a történet. Mennyi igaz a Holokausztból és mekkora haszna származott belőle a cionistáknak?”

Miután a felvételt több mint egy millióan látták Facebookon és Twitteren, az Al-Jazeera törölte, mondván, nem felelt meg a hálózat szerkesztőségi előírásainak.

“Az ‘Izrael Állam’ mögötti fő ideológia vallási, nemzeti és földrajzi fogalmakon alapul, amelyek a náci szellemiségből és annak főbb elképzeléseiből fakadnak,” mondta Muna Hawwa újságíró a videóban, melynek néhány részletét a washingtoni székhelyű Middle East Media Research Institute lefordította arabról angolra. Hawwa szerint a zsidók média feletti uralma az oka annak, hogy a holokauszt zsidó áldozatainak kiemelt figyelem jut.

“Az üldöztetés és a szenvedés – a Holokauszt csapásainak sokszor ismételt narratívája – kikövezte az utat a zsidó bevándorlás előtt Palesztinába… Izrael a Holokauszt legnagyobb győztese, és ugyanazt a náci ürügyet használja ugródeszkaként a palesztinok faji tisztogatására és megsemmisítésére.”

al-jazeera-tweet-holocaust.jpg

“A nácik áldozatai… meghaladják a 20 milliót” – folytatta Hawwa. “A zsidók ennek egy részét képezték. Akkor miért összpontosítanak csak rájuk? A zsidó csoportok anyagi forrásokkal, médiaintézetekkel, kutatóközpontokkal és tudományos képviselettel rendelkeztek, amelyekkel sikerült különös figyelmet szentelniük a nácik zsidó áldozatainak.”

“Görögország, a szerbek, Jugoszlávia és a roma nép mind szenvedtek, de az ezeknek az áldozatoknak nyújtott német kártérítés nem említhető egy lapon az Izraelnek nyújtottal.”

“Mindazonáltal a Holokauszt áldozatainak száma ma is az egyik legjelentősebb történelmi vita… Az emberek véleménye megoszlik, vannak, akik tagadják a megsemmisítést, mások úgy gondolják, hogy az adatokat eltúlozták, és megint mások azzal vádolják a cionista mozgalmat, hogy aránytalanul felfújta azt a terv szolgálatában, hogy létrehozza, ami később az úgynevezett Izrael Államként lesz ismert.”

“Ez az AJ+ féle Holokauszt ‘magyarázat’ a veszedelmes gonoszság legrosszabb fajtája” – írta a zsidó külügyminisztérium szombaton Twitteren. “Az Al Jazeera így végez agymosást a fiatalokon az arab világban, és tartja fent a gyűlöletet Izraellel és a zsidókkal szemben.”

A Zsidó Világkongresszus is felháborodásának adott hangot.

“Ez a megdöbbentő, szégyentelenül antiszemita darab, amelyet a hálózat az izraeli külügy erős tiltakozása után távolított el, túllépte a jó ízlés minden határát, és belépett a vérvád világába” – nyilatkozta a Zsidó Világkongresszus.