Agymosott libsi fiatalok a politikailag korrekt gyűlöletbeszdről

Talán még emlékeznek, amikor néhány éve óriási vihart váltott ki, hogy egy coloradoi cukrász – saját vallási meggyőződése miatt – megtagadta meleg párt szimbolizáló esküvői torta elkészítését. A szabad világ szabad emberei mérhetetlenül felháborodtak az eseten. Mi az, hogy nem süti meg a cukrász a meleg párnak a meleg tortát?

Az eset bíróságra került, amelyet a cukrász elvesztett, ki kellett fizetnie a jelentős büntetést, amelyet a támogatói adtak össze (ha nem, a cukrászat a jelentős büntetés miatt lehúzhatta volna a rolót). A minap amerikai egyetemistákat/diákokat kérdeztek a híres coloradoi esetről (tekintettel, hogy az ügyet tárgyalta az amerikai Legfelsőbb Bíróság).

A riporter kérdése:

– Kötelezhető-e a (vallásos) cukrász, hogy meleg párnak meleg párt éltető tortát süssön a lagzira?

A tipikus válasz:

– Természetesen, a cukrásznak az a dolga, hogy süsse meg a megrendelt tortát.

Tehát a cukrász nem mérlegelhet ideológiai kérdéseket. Aztán váltás.

Immár arról kérdezi a riporter a diákokat, hogy ha a Ku Klux Klan (KKK) rendel – értelemszerűen a szervezet ideológiájába illeszkedő – tortát, mondjuk egy afroamerikai cukrásztól, akkor kötelezhető-e a cukrász, hogy a megrendelt tortát elkészítse?

– Természetesen arra nem kötelezhető. Megtagadhatja.

Hát így! A cukrász mérlegelhet ideológiai kérdéseket. Nem könnyű eligazodni a liberális szabadságjogokban… Hacsak…

Hacsak be nem soroljuk – a jó, haladó, tehát támogatandó gyűlölethez és a rossz, üldözendő, elítélendő gyűlölethez hasonlóan – a tortasütés megtagadását is jó, haladó, tehát támogatandó megtagadásra és rossz, üldözendő, tűrhetetlen megtagadásokra.

Mert akkor természetesen visszaáll a világ (szélsőliberális) rendje…

Onnantól pedig csak egy lista kell minden cukrászatba arról, hogy melyek azok a torták, amelyek sütése kötelező – a tulajdonos ízlésétől függetlenül – és melyek azok, amelyek sütése kötelezően megtagadandó.

A többivel meg azt csinálnak, amit akarnak.

Az esethez tartozik, hogy végül az amerikai Legfelsőbb Bíróságon a Colorado-i cukrász – évekkel később – megnyerte a pert; arról nincs hír, hogy a befizetett büntetést visszakapta-e.

Forrás: www.dailywire.com