Acéldarabkára olvadt Biblia: a szeptember 11 utáni romok között találták – Hátborzongató, hogy melyik résznél volt nyitva…

ac ldarabk ra olvadt biblia a szeptember 11 ut ni romok k z tt tal lt k h tborzongat hogy melyik r szn l volt nyitva VV6BtdNaI8E

A sors fintora nagyon érdekes, és sok esetben megmagyarázhatatlan. Véletlenek nincsnek, legalábbis hajlamosak vagyunk azt hinni, és minden dologban értelmet, célt keresni.

A szeptember 11 utáni romok között talált Biblia az egyik legékesebb példája annak, hogy nincsenek véletlenek, és mindennek oka van, eleve elrendeltetett.

A Biblia ugyanis egy acélodarabkára olvadt rá, méghozzá úgy, hogy a legfelső lap viszonylag ép maradt.

De nem is ez a legmegdöbbentőbb az egészben, hanem az, amelyik oldalon ki volt nyitva, és amit ott olvasni lehetett.

Ez a rész ugyanis a szemet-szemért elvet taglalta:

“Hallottátok, hogy megmondatott: Szemet szemért és fogat fogért.

Én pedig azt mondom néktek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem a ki arczul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orczádat is.”

Ironikus? Végzetszerű?

Sokan úgy vélik, hogy nem lehet véletlen, mint ahogyan az sem, hogy épen maradt. Eredetileg a szeptember 11-i terrortámadásokat követő hónapokban találták meg a darabkát 2002 márciusában.

Egy tűzoltao akadt rá, aki egy a helyszínen fotókat készítő fényképésznek, Mr. Meyerowitznak nyújtotta át, mint egy jelképes ajándékot.

Ő pedig eltette, és éveken át őrizte, mire eszébe jutott, hogy odaadja egy intézménynek. őt annak idején teljesen megdöbbentett, hogy az acélra égett Biblia egyes lapjai még lapozhatók voltak.

Ez azt bizonyította számára, hogy a Biblia által leírt ige, és az ideológia képes túlélni a borzalmakat és az időt is. Az acéldarabka, amire ráolvadt ráadásul emlékeztet egy szív alakjára.

Mindez véletlen lenne? Mr. Meyerowitz elmondta, hogy akárhányszor megszagolta a leletet, mindig érezte az éget beton és fém szagát, és időben visszarepült azonnal arra a bizonyos napra ott a romok között.

A fotográfus úgy gondolta, egy intézményben kiállítva lenne a legjobb kezekben.

Egy ikonná nőhetné ki magát, mely a szeretetről, és az igazság túléléséről tesz tanúbizonyságot, még a borzalmak után is.

 

Originally posted 2018-06-01 17:01:53. Republished by Blog Post Promoter