A világ dollár nélkül: Kadhafi aranyfedezetű valutájának története majdnem megdöntötte az USA egyeduralmát!

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Ha sikerült volna a terve, akkor ma az amerikai dollár már nem lenne világvaluta… Ezért kellett “félreállítani”? Nem titkolt tény, hogy a líbiai diktátort valójában félreállították. Méghozzá nem akárkik, mint Amerika bankárjai.

Kadhafi “kilövésére” a parancsot a Wall Streetről adták ki, amikor megtudták, hogy milyen katasztrofális hatással lehet a diktátor az egész kelleti és afrikai régiót egybefogó kohéziós terve.

A Goldman Sachs és más nagy mwegvalállalatok, banki intézmények mind fenyegetésként élték meg annaka lehetőségét, hogy Kadhafi dollár nélküli világa ékes és követendő példája lehet más hatalmak számára is.

Megjegyzés: nem véletlen, hogy napjainkban az oroszellenes hadjárat is éppen azért és akkor indult be, amikor látszani kezdtek az oroszok dollár leváltására tett törekvései…

“Egy újonnan feloldott Clinton e-mailben, melyet Sid Blumenthal küldött Hillary Clintonnak 2011. április 2-án, Blumenthal felfedi az igazi okát, hogy miért kellett Kadhafit kiküszöbölni,”

– írta F. William Engdahl amerikai író, kutató és kockázati stratégiai tanácsadó a New Eastern Outlookban megjelent cikkében.

“Ürügyként egy azonosítatlan ‘magas rangú’ forrást használva Blumenthal azt írta Clintonnak, hogy ‘Az ezen forrás számára hozzáférhető érzékeny információk szerint Kadhafi kormánya 143 tonna arannyal és hasonló mennyiségű ezüsttel rendelkezik…

Ezt az aranyat a jelenlegi lázadást megelőzően halmozták fel azzal a céllal, hogy létrehozzanak egy pán-afrikai devizát, ami a líbiai arany dínáron alapulna,” fedte fel a kutató.

Kadhafi volt az egyetlen arab vezető, aki arra törekedett, hogy az olajbevételeket államilag ellenőrzött alapokba terelje ahelyett, hogy New York-i és londoni bankárokra bízta volna, miután az Egyesült Államok terrorellenes háborút indított a Közel-Keleten és Közép-Ázsiában.

“2008-ra az a kilátás, hogy egyre nagyobb számú afrikai és arab olaj állam ellenőrizte szuverén módon az olaj és gáz bevételeit, komoly riadalmat keltett a Wall Streeten és a City of Londonban.

Ez hatalmas fizetőképesség volt, trilliárdok, ami felett nem volt potenciális irányításuk,” – folytatta Engdahl.

Engdahl felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy van valami nagyon gyanús azon ötlettel kapcsolatban, hogy az USA által támogatott líbiai iszlamisták hozzanak létre egy nyugati sítlusú központi bankot (valamint egy saját olajvállalatot) a Kadhafi kormánnyal folytatott heves harcok közepette.

A kutató idézi Robert Wenzelt, aki azt írta az Economic Policy Journal című gazdasági folyóiratban, hogy ő “még sohasem hallott olyat, hogy egy központi bankot mindössze néhány hét alatt hozzanak létre egy népfelkelés közben.“

“Ez arra utal, hogy egy kicsit többről volt szó, mint hogy egy csomó rongyos lázadó rohangál, és hogy ez néhány nagyon kifinomult hatással jár,” – hangsúlyozta Wenzel.

A fent említett “kifinomult érdekek” talán a Wall Street moguljaihoz és a City of London bankáraihoz köthetők, akik meg akarták szüntetni a pán-afrikai valuta gondolatát.

“Kadhafi álma egy arab és afrikai arany rendszerről, amely független a dollártól, sajnos vele együtt meghalt,”

– állapítja meg Engdahl.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel