A Tört falú piramis lehet a régészeti lelet, mely bizonyítja az ember előtti Ádámi civilizáció létét

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Amnéziába taszított emberiség? Elfeledett múlt? A világ egyik legrégebbi piramisa egyáltalán nem olyan szokványos, mint a többi. A Déli (fel)ragyogó nevet kapó tört falú piramis az emberiség bizarr múltját idézi fel…

A tört falú piramis az egyik legrejtélyesebb piramis, amiről ráadásul kevés szó esik, méltatlanul el lett feledve a modern régészet által.

Vagy ez az amnézia szándékos? Könnyen lehet, hogy ez egy megrengethetetlen bizonyíték az előző emberiség, és egy minket megelőző “világrend” létezésére az emberiség előtti időkből.

Sznofru dahsúri déli piramisa különleges, egyedi formája miatt a tört falú piramis vagy kettős lejtésű piramis nevet viseli. A környékbeli arabok ezt is álpiramis néven nevezik.

A történelem szerint ez a legelső piramis, ami saját nevet kapott: Déli (fel)ragyogó.

A tört falú piramist sosem használták temetkezésre, kultuszhelyként viszont később is funkcionált. Rainer Stadelmann szerint ez arra mutat, hogy a Dzsószer és Szehemhet-piramisnál még meglévő Déli sírt helyettesítette. Pontosan délre helyezkedik el ugyanis a Sznofru valódi sírjától, a vörös piramistól.

Az építtető Sznofru volt, a IV. dinasztia első uralkodója. Adatok vannak arra vonatkozóan, hogy székhelyét Dzsed Sznofruból a 15. uralkodási évében tette át a mai Dahsúr mellé, ezért feltehető, hogy ezt a piramist csak akkor kezdték építeni.

Egy egykorú palatöredék felirata szerint az építményt körülbelül három év alatt építették fel, mivel az alsó húsz méteres része, ami a teljes térfogat 2/3 része, kétéves munka után kész volt. Sznofru kora jóval ismertebb, gazdagabb tárgyi és feliratos emlékekben, mint a megelőző III. dinasztia időszaka Dzsószer utáni periódusa.

Sznofru személyét – a hagyományon kívül – azért lehet e piramishoz kötni, mert a piramisban két, vörös tintával írt feljegyzés tartalmazza a nevét, ezenkívül a mejdúmi piramis halotti kápolnájához hasonló módon itt is két sztélé került felállításra, amelyből az egyik a kairói Egyiptomi Múzeumban ma is megtekinthető.

Ezen Sznofru összes neve és címe egyetlen szereh-ben került ábrázolásra, ezek közül a s.nfr.r.w jelcsoport külön kártusban.

A piramis egyedülálló konstrukciójú. Falai meredeken emelkednek, majd 45 méteres magasságban éles törés után egy jóval enyhébb emelkedéssel folytatódnak. Az eredeti emelkedési szöggel a piramis magassága 125 méter lett volna, így azonban kereken 100 méteres. E konstrukció okait az egyiptológusok csak találgatják. A szóba jöhető elképzelések:

A piramison ma több repedés figyelhető meg. Elképzelhető, hogy a repedések már az építéskor megjelentek, és e statikai bizonytalanságtól megijedve módosították az emelkedés szögét.

Mark Lehner III. Amenemhat nem messze álló piramisával összehasonlítva szintén erre a feltevésre jutott, hozzátéve, hogy a középbirodalmi uralkodónak is két piramist kellett építeni a statikai problémák miatt.

Más vélemények szerint a repedések később, talán egy földrengés alkalmával jelentek meg, a tervmódosítás oka a sietős befejezés volt.

Mindkét álláspont hagy maga után megválaszolatlan kérdéseket, így az elsőnél kérdés, hogy egyáltalán miért fejezték be, a másodiknál viszont nem érthető, hogy miért kellett sietni…

Sokak szerint a piramist valójában az úgynevezett ádámi civilizáció építhette, sokkal égebben, mint azt a hivatalos, mainstream régészet állítja.

Ne feledjük, a gízai nagy piramis, vagy a szfinx kora is jóval régebbi, mint azt az egyiptomi kormány által “delegált” régésztársadalom állítja.

Mivel a legtöbben muzulmán vallásúak, nem állapíthatnak meg a vallásukkal szembemenő történelmi tényeket.

Ez azért érdekes, mert a Korán kimondja, hogy a teremtés 6000 évvel ezelőtt indult meg, mint folyamat. Innen következik, hogy a muzulmán régészek nem határozzák meg 6000 évnél régebbinek ezeket a piramisokat, hiszen azzal saját szent könyvüknek mondanának ellent, ami hatalmas bűn.

Megtesznek bármit nézeteik védelmének érdekében, mert biztosak akarnak lenni abban, hogy senki ember fia nem tud semmi olyan dolog létezéséről, ami idősebb 6000 évnél.

Vagyis sokak szerint a piramis olyan ősi titkot rejt, sőt, maga az egész egy oylan múlt része, amit próbálnak az emberiség elől eltitkolni.

Amnéziába taszítottak minket, a fajunk egyszerűen ugyanis nincsen tisztában a saját múltjával…

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel