A többfrontos támadás Magyarország ellen, egy újabb megdöbbentő elemmel bővült

Újabb politikai támadásokat intéztek az Európai Parlament bizottságai Magyarország ellen. Az elmúlt két napban két testület is elítélte hazánkat. Felrótták a Stop, Soros! törvénycsomagot, a lex CEU-t, de még azt is, hogy „Magyarország alkotmányában elavult a család fogalmának konzervatív meggyőződésen alapuló meghatározása”.

A legújabb támadás pedig az, hogy beperli Magyarországot az Európai Bizottság a légszennyezettségi határértékek túllépése és a megfelelő intézkedések hiánya miatt. Igaz, nem csak hazánkat perlik, hanem további öt országot is, azonban ez az ügy már évek óta húzódik. Hogy hogy nem, most ezt is elővették Brüsszelben.

Sajtóértekezletén Karmenu Vella uniós környezetvédelmi biztos bejelentette, hogy az eljárásokat harmadik szakaszba léptetve az Európai Bíróság elé utalják az ügyben az Egyesült Királyságot, Franciaországot, Magyarországot, Németországot, Olaszországot és Romániát.ga1.gif

Mindennel támadják magyar kormányt, amivel csak tudják. A végletekig akarják fokozni a nyomást, hogy megtörjön és feladva az eddigi álláspontot, fejet hajtson a brüsszeli elit akarata előtt.

Az úgynevezett Sargentini-jelentés tervezetében felsorolt források „kilencven-kilencvenöt százaléka” a magyar kormánnyal szemben nagyon „ellenséges” véleményeket fogalmaz meg. Magyarország és néhány ország, köztük Lengyelország véleménye egyszerűen nem fér bele az Európai Unió (EU) jövőjéről szóló vitába a nyugat-európai elit értelmiség jelentős része szerint – mondta Tóth Norbert nemzetközi jogász, az Alapjogokért Központ kutatója az M1 aktuális csatornán szerdán.

A migránsok befogadása mellett az azonos neműek házasságának elfogadását is rá akarja erőltetni Magyarországra – derült ki az Európai Parlament női jogi és esélyegyenlőségi (FEMM) szakbizottságának keddi ülésén. A testület a Sargentini-jelentéshez kapcsolódóan egy hazánkat elítélő határozatot fogadott el, amelyben egyebek között azt is rögzítik, hogy

Magyarország alkotmányában elavult a család fogalmának konzervatív meggyőződésen alapuló meghatározása,

és sürgetik a normálistól eltérő szexuális irányultságú emberek jogainak kiterjesztését.

 

A FEMM ülésén történtekre Morvai Krisztina EP-képviselő hívta fel a figyelmet, jelezte azt is, hogy a szakbizottság aggódik a külföldi forrásokban részesülő szervezetek átláthatóságáról szóló jogszabály és az úgynevezett Stop, Soros! törvénycsomag miatt is, mondván ezek negatív hatást gyakorolnak a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) működésére, ideértve számos olyan szervezetet, amelyek a nők, az LGBTI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális) emberek jogaival, valamint a migránsok, menekültek, menedékkérők jogaival foglalkoznak, és amelyek;

 kulcsfontosságúak az emberi jogok védelme és a társadalom haladása szempontjából

– közölte a FEMM állásfoglalására nemmel szavazó Morvai Krisztina.

Ezek után tegnap a kulturális és oktatásügyi bizottság (CULT) is támadásba lendült, és a FEMM-hez hasonlóan Magyarország megbüntetését, az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárást szorgalmazott. A testület többségi döntésével sajnálatosnak nevezték, hogy mindeddig nem sikerült rendezni az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti vitát a felsőoktatási törvényről, és felszólították a kormányt: kössön az intézmény hosszú távú működését szavatoló megállapodást Soros György egyetemével, a CEU-val.

A határozat összegzésképp leszögezi: a felsőoktatás, a romák diszkriminációja, a sajtószabadság és a civil szervezetek helyzete miatt Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, ami indokolja az alapszerződés hetes cikke szerinti, „atomfegyverként” is emlegetett eljárás megindítását.

A hetes cikkely szerinti eljárás kilátásba helyezésével továbbra is világos a baloldal célja: nyomásgyakorlás a magyar kormányra, hogy adja fel elveit és eddigi eredményeit, s hódoljon be a brüsszeli fősodor akaratának, áldozza fel az országot a „nyílt társadalom” eszméjének.

– hangsúlyozta Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő a szavazást követően.

Ismert, az újabb hadjárat április végén kezdődött Magyarország ellen, amikor az EP belügyi, állampolgári jogi és igaz­ságügyi bizottsága (LIBE) vitázott Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő jelentéstervezetéről, amely szerint hazánkban egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, így indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás megindítása. A Sargentini-jelentés ősszel kerülhet az Európai Parlament elé.