A szlovák barmok és a magyar Himnusz

A magyar nép, a magyar nemzet zivataros éveit éljük. Szlovákiában most azt találták ki, hogy nem szabad csak úgy elénekelni a magyar Himnuszt (se).

A helyzet a következő: a szlovák parlament elfogadtott egy törvényt, amely szerint május 15. után nem szabad énekelni külföldi államok himnuszát, csak abban az esetben, ha éppen valamiféle hivatalos, országok közötti rendezvény van. 

Értjük.

Állítólag nagyon sokan szokták énekelni Pozsony főterén az olasz, a brazil, a svéd, az amerikai és a cseh himnuszt is. Számuk olyan sok, hogy szinte meghatározhatatlan, de valahogy az ember úgy érzi, hogy mégiscsak a nullához áll közel. Ellenben a magyar nemzeti imádságot, például egy dunaszerdeahelyi labdarúgó mérkőzésen úgy nagyjából kilencezreden dalolják el büszkén.

No ez nagyon fájhat a derék szlovákoknak. 

Nem csoda, hiszen egy bő ezeréves történelemmel rendelkező ország, nemzet Himnuszáról van szó, nem pedig egy olyanéról, amelynek a teljes, saját történelme elfér egy noteszben.

Mondjuk arra igencsak kíváncsi leszek, hogy mit tesznek majd a hatóságok, amikor a DAC mérkőzésen kilencezer magyar énekli a Himnuszt. Az egy dolog, hogy megbüntetik a klubot, mert ugye már szankciót is tettek a paragrafusok közé. No, de mi lesz ezen felül?

Mindenkit felpofoznak? Volt már példa ilyenre is. Pozsonyban és Dunaszerdahelyen is verek már embert, csak azért mert magyar. 

Amúgy meg igencsak érdekes kísérlet lenne, ha összeállna Pozsony főterén, mindenféle állami rendezvény nélkül tíz olasz és tíz magyar és mindkét csoport elénekelné a Himnuszát. Szerintem az egyik csoportot megbüntetnék. A másik az olasz. 

Forrás