A szíriai hadsereg, blokád alá vonták egy amerikai támaszpontot


A Szíria Arab Hadsereg gyakorlatilag elszigetelte az Al-Tanf térségében található amerikai támaszpontot miután felszabadították az iraki határ közelében lévő területeket Albu Kamal-tól Al-Tanf-ig.

A helyi források és az Al-Alam szíriai hírcsatorna szerint jelentős hadműveletet hajtott végre, melynek során megszüntettek egy kiszögelést a szíriai-iraki határ mentén, mely a Daash terroristák kezén volt és 45 kilométer szélesen és 60 kilométer mélyen helyezkedett el.

A források alapján a műveletet Hamima térségétől 7 km-re délre kezdték meg és a második, majd a harmadik fázist követően teljesen felszabadították a térséget és ezzel a hadsereg blokád alá vonta az Al-Tanf-ben található bázist.

A szíriai hadsereg ugyanis mozgósította erőit Szíria déli területein és előreláthatólag néhány napon belül elkezdi Szíria déli területeinek felszabadítását a fegyveres terrorista csoportoktól.


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük