A Szikla odacsapott az elkényeztetett amerikai egyetemistáknak


Szinte mindenki ismeri Dwayne Johnsont, vagy ahogy sokan hívják, a Sziklát. A hazafias gondolatairól is ismert színész most az úgynevezett „hópihékkel” kapcsolatban foglalmazta meg a legnagyobb problémákat.

A Daily Star amerikai lapban közölt interjújában a színész nyíltan nekiment a mai elkényeztett hópihéknek. Az Egyesült Államok egyetemi világában egy olyan generáció tanul, amely minden megszólalást támadásnak vesz, és rögtön gyűlöletbeszédet kiált, ha valaki nem ért velük egyet. Ez a magatartás bosszantotta fel a Sziklát.

„Nem kell egyetérteni valakivel arról, hogy hogyan gondolkodik, kire és miért szavaz, vagy hogy miben hisz. Nem kell egyetérteni, de el kell fogadni, erről szól a demokrácia” – üzente Johnson az amerikai egyetemek zárt világában élő fiataloknak, akik minden mögött rasszizmust és szexizmust látnak, és mindig sértve érzik magukat.

„Rengeteg nagyszerű férfi és nő küzdött a szabadságért, ezért a szabadságért. De ezek a fiatalok már csak azt keresik, hogy miért érezhetik magukat megtámadva” – utalt a hópehely-generációra a filmsztár.

Dwayne Johnson – ahogy azt a magazin is megjegyzi – akkor szólalt fel először a hiperérzékeny fiatalok ellen, amikor látta, hogy az amerikai hadsereg a hópihéknek szóló videókampányt indított, s számos humorista is kiállt a valódi szólásszabadság mellett. A filmszínész úgy gondolta, hogy ő is felemeli szavát az elkényeztetett amerikai egyetemisták buborékvilága ellen.

„Elértük azt, hogy mindenki azt csinál, amit szeretne, azzal van, akit szeretne és abban hisz amit szeretne. De ezek a sértődékeny fiatalok csak hátráltatják ezt, az igazi szabadság terjedését” – mondta a konzervatív nézeteket valló színész.

Borítókép: Youtub


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük