A szépszégkirálynőtől visszavették a koronát, nem volt hajlandó hidzsábot hordani

Kathy Zu megnyerte a Miss Michigan címet 19 évesen. Vagyis csak azt hitte.

Kiderült ugyanis, hogy régebben olyan Twitter-posztokat osztott meg, amik nem felelnek meg a balliberális direktíváknak, ezért a szervezők rájöttek, hogy mégsem ő a legszebb.

Kathy Zu bűne annyi volt, hogy nem volt hajlandó hidzsábot hordani.

Tehát akkor ez egy divatos kiegészítő, és nem vallási dolog? Vagy már kezditek hozzászoktatni a nőket, hogy milyen iszlám elnyomás alatt élni?

Egy másik tweetje így hangzik:

Tudtátok, hogy a feketék haláláért jelentős részben más feketék tehetők felelőssé? Mielőtt másokat okoltok, oldjátok meg a problémáitokat a saját közösségetekben!

– fejti ki véleményét a Trump-támogató Zu.

Az Egyesült Államokban egyébként a Black Lives Matter nevű – rendőri brutalitás ellen létrehozott – mozgalom nem aratott osztatlan sikert.

Sokak szerint a rendőrök nem rasszizmusból lőnek hamarabb, ha fekete az elkövető, csupán a fekete közösségekben jóval nagyobb veszélynek vannak kitéve, amit akár a kiugróan magas erőszakos bűncselekményekkel is lehet magyarázni. A Black Lives Matternek egyébként volt alternatívája is, az All Lives Matter, de akadnak újságok, akik szerint aki ezt kimondja, az önkéntelen rasszizmust követ el.

Kathy Zu-n a szokásos médiahadjárat döngetett át: először elkezdték kiragadni a kontextusukból a mondatait, majd lerasszistázták, végül a magyarázkodását is félremagyarázták. Ő most gonosz, rossz, buta Trump-támogató, nem pedig jó és intelligens demokrata.

Talán ilyen vallomással kellett volna előhozakodnia, hogy megtarthassa a koronát. Talán neki is el kellett volna sikoltoznia, hogy ázsiaiként ő kiváltságos, és bocsánatot kér mindenkitől, aki nem fehér és ázsiai.

A 24.hu az alábbi szavakkal indokolta a korona visszavonását:

Mielőtt bárki véleményterrort kiáltana: a szervezők nem azért fosztották meg koronájától Zhut, mert számukra nem szimpatikus véleményt fogalmazott meg, hanem mert

megsértette a verseny szabályzatát, amely szerint a résztvevők »pozitív személyiségeknek« kell lenniük.”

Hogy miért nem lehet valaki pozitív személyiség, aki nem hord hidzsábot, mert arra vallásos öltözetként tekint, nem egy szépségverseny kellékeként, nem derült ki. Az sem, hogy miért rasszista, aki szerint nem a fehér rendőrök tehetnek elsősorban a feketék erőszakos haláláról, hanem maguk a feketék, illetve a média, ami kegyetlenül meghurcolja a szolgálati fegyverét használó rendőrt akkor is, ha egyébként az elkövető nem működik együtt vele.

Nagyon kíváncsi lennék, mekkora lenne a hiszti, ha valakivel itthon történne ennek az ellenkezője: mekkora mártír lenne az, akitől visszaveszik a koronát, mert a Pride-ot támogatja? Az diktatúra lenne, sőt, ennek a tizede is az. Ez viszont csak racionális mérlegelése annak, mi fér a jó ízlés keretei közé. Ja, és ki ne felejtsem: legyünk szolidárisak is! Csak pozitívan! Dicsértessék!